Μεσολαβητής ο Βενιζέλος

Μεσολαβητής ο Βενιζέλος

Μία ακόμα προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, ώστε προοπτικά να υπάρξει αντίστοιχη με την τρόικα, ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ, με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που στις 9 π.μ. πετάει για τις ΗΠΑ, πράγμα που καθιστά δυσκολότερες τις όποιες επαφές, που θα συνεχιστούν πάντως και από εκεί, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Φώτη Κουβέλη, για δεύτερη φορά μέσα στην μέρα, αφού είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ.

Στην προσπάθειά του να τον μεταπείσει, βρήκε ανένδοτο τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ως προς την ψήφιση εκ μέρους του κόμματός του των εργασιακών ρυθμίσεων που προτείνει η τρόικα. Η Ιπποκράτους πάντως, άφηνε αργά χθες το βράδυ να εννοηθεί πως υπήρξε εκ μέρους του Φώτη Κουβέλη μία «χαραμάδα» να συζητήσει επί του θέματος, σε περίπτωση περαιτέρω βελτίωσης της πρότασης της τρόικας.

Ακολούθως, ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά –νωρίτερα μέσα στην ημέρα, είχε έρθει σε επικοινωνία με τον στενό του συνεργάτη Δημήτρη Σταμάτη- με τον οποίο και συμφώνησαν να συνεχίσουν την προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Και οι δύο άλλωστε, αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό των ΚΟ τους, με τους βουλευτές να θεωρείται ευκολότερο να «απασφαλίσουν» κατά των μέτρων, στη περίπτωση που καταψηφιστούν από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ