Δεν ψηφίζουν τα εργασιακά

Οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, μετά το τέλος της σύσκεψης με τον Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασαν την διαφωνία τους για τα αιτήματα που προβάλουν οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς, παραμένει στη Βουλή, συζητώντας με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης.

«Σε όσα η τρόικα επιμένει για τα εργασιακά ζητήματα με βρίσκουν αντίθετο. Οι αξιώσεις της με βρίσκουν αντίπαλο Δεν πρόκειται να ψηφίσω ούτε εγώ ούτε οι βουλευτές μου τις μεταβολές που επιμένει η τρόικα να φέρει αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

«Τα εργασιακά δικαιώματα είναι ήδη αποσαρθρωμένα και οι αξιώσεις της τρόικα είναι η επιλογή να ισοπεδωθούν όσα έχουν απομείνει. Επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα πεδίο όπου θα είναι ουσιαστικά καθηλωμένη η αμοιβή εργασίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε:

«Στην αντιμετώπιση των άλλων μέτρων η συζήτηση συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη».

 

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτης Κουβέλης

 

 

«Η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοηθά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτό που θα συμφωνηθεί πρέπει να λύνει οριστικά το ζήτημα του ελληνικού ζητήματος, αλλιώς θα πέσουμε πάλι στην αβεβαιότητα.

«Δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα όπως αυτό των εργασιακών, που δεν συνεισφέρουν τίποτα στον δημοσιονομικό μας στόχο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι η συμφωνία εκείνη της προηγούμενης διαπραγμάτευσης δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί στην πράξη.

«Είναι αδικαιολόγητο και προκλητικό να ανοίγει το θέμα. Δεν είμαστε προτεκτοράτο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι εταίροι μας» συνέχισε.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το πακέτο αυτό των μέτρων πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο.  «Πρέπει να λυθεί το ζήτημα βιωσιμότητας χρέους για να μην χρειαστούν και νέα μέτρα», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περιθώρια να διασφαλιστεί μια πραγματικά ολοκληρωμένη οριστική και εφαρμόσιμη λύση.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ζήτησε από πρωθυπουργό να κινηθεί αμέσως σε υψηλό πολιτικό επίπεδο με ομολόγους του. «Το ζήτημα δεν είναι πια τεχνικό, είναι πολιτικό», είπε χαρακτηριστικά, κλείοντας

 

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος

 

 

 

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώνουμε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ