Βίντεο-Βενιζέλος:Προκλητικό να ανοίγει το θέμα των εργασιακών

«Η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοηθά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτό που θα συμφωνηθεί πρέπει να λύνει οριστικά το ζήτημα του ελληνικού ζητήματος, αλλιώς θα πέσουμε πάλι στην αβεβαιότητα.

«Δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα όπως αυτό των εργασιακών, που δεν συνεισφέρουν τίποτα στον δημοσιονομικό μας στόχο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι η συμφωνία εκείνη της προηγούμενης διαπραγμάτευσης δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί στην πράξη.

«Είναι αδικαιολόγητο και προκλητικό να ανοίγει το θέμα. Δεν είμαστε προτεκτοράτο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι εταίροι μας» συνέχισε.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το πακέτο αυτό των μέτρων πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο.  «Πρέπει να λυθεί το ζήτημα βιωσιμότητας χρέους για να μην χρειαστούν και νέα μέτρα», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περιθώρια να διασφαλιστεί μια πραγματικά ολοκληρωμένη οριστική και εφαρμόσιμη λύση.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ζήτησε από πρωθυπουργό να κινηθεί αμέσως σε υψηλό πολιτικό επίπεδο με ομολόγους του. «Το ζήτημα δεν είναι πια τεχνικό, είναι πολιτικό», είπε χαρακτηριστικά, κλείοντας

 

 Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ