Καταγγέλλει τη δικαιοσύνη ο Ζήγρας

Καταγγέλλει τη δικαιοσύνη ο Ζήγρας

Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, επικαλούμενος κυρίως λόγους υγείας. Στην αίτηση του όμως καταγγέλλει ότι οι δικαστικές αρχές δεν αξιοποίησαν την πρότασή του να «φέρουν», με τη συναίνεσή του, τα χρήματα που έχουν μείνει στην Ελβετία στο όνομά του.

Στην αίτηση για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, ο Νίκος Ζήγρας, επικαλείται σειρά λόγων, με κυρίαρχους λόγους υγείας, για τους οποίους θα πρέπει να πάψει η προσωρινή του κράτηση.

 Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού καταγγέλλει ότι από το καλοκαίρι ο συνήγορός του ζήτησε να μεταβεί στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία «με κάποιο όργανο της ανάκρισης» και με την έγγραφη συναίνεσή του να πάρουν όσα χρήματα έχουν απομείνει στους λογαριασμούς που διατηρούνται στο όνομά του και, όπως υποστηρίζει, ανοίχθηκαν εν αγνοία του από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, πρόθεση που αγνοήθηκε από τις δικαστικές αρχές. Όπως αναφέρει ο αιτών, οι εισαγγελικές αρχές απέρριψαν την πρόταση και επέμειναν στη δέσμευση των χρημάτων που έχουν απομείνει στην Ελβετία, με αποτέλεσμα να μην επιστρέψουν ποτέ στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το ποσό ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ελβετικά φράγκα, που εντοπίστηκαν στην Ελβετία (Morgan Stanley) σε λογαριασμούς που άνοιξε εν αγνοία του με το διαβατήριό του ο πρώην υπουργός και συνδέονται με την εταιρεία Νulefield.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της εταιρείας εμφανίζεται ο Βασίλειος Κουρτέλης, ο οποίος όταν κλήθηκε προ ολίγων εβδομάδων στο ανακριτικό γραφείο δήλωσε ότι δεν έχει γνώση για τον επίμαχο λογαριασμό και επίσης ότι αγνοεί πως εκπροσωπεί εταιρεία.

Το επίμαχο ποσό στο οποίο αναφέρεται ο Νίκος Ζήγρας έχει δεσμευτεί από τις ελβετικές αρχές όταν ξέσπασε το σκάνδαλο και ακολούθησε δεσμευτικό αίτημα του ανακριτή κ. Μαλλή στις ελβετικές αρχές οι οποίες ��φείλουν να αποδώσουν τα χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο μόνο ύστερα από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.

Ο Νίκος Ζήγρας τονίζει προς το δικαστικό συμβούλιο που θα εξετάσει το αίτημά του ότι ήταν ο μόνος που «μίλησε» και ότι μετά την απολογία του πήρε άλλη τροπή η έρευνα και άνοιξε ο δρόμος για συγκατηγορούμενούς του να δώσουν στοιχεία για την υπόθεση.

Επαναλαμβάνει, επίσης, ότι ο ίδιος ήταν εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του προφυλακισμένου εξαδέλφου του και τονίζει ότι «εγώ ούτε συνομιλούσα απευθείας με τους ειδικούς που είχε επιλέξει ο συγκατηγορούμενός μου για να στήσει το δίκτυο εταιρειών και λογαριασμών ούτε ήλεγχα τους λογαριασμούς ή τις εταιρείες που ανοίχτηκαν στο όνομά μου».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ