“Μνημείο θρασύτητας” για τις Σκουριές

“Μνημείο θρασύτητας”…

Οργισμένη είναι η απάντηση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην ανακοίνωση του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα επεισόδια στις Σκουριές, την οποία χαρακτηρίζει μνημείο θρασύτητας.

Η πλήρης απάντηση έχει ως εξής:

“Η ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελεί μνημείο θρασύτητας με την απόπειρα διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων, την οποία ανεπιτυχώς επιχειρεί.

Οι δήθεν… «ειρηνικοί διαδηλωτές» στους οποίους αναφέρεται η ανακοίνωση είναι στην πραγματικότητα αυτοί που επιτέθηκαν απρόκλητα στην περιοχή Σκουριές Χαλκιδικής κατά των αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και φωτοβολίδες και προκάλεσαν τον τραυματισμό 8 αστυνομικών. Είναι δε τέτοιος ο σεβασμός τους στο περιβάλλον, για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτονται, ώστε να προκαλέσουν ακόμη και εμπρησμό στην ευρύτερη δασική έκταση!

Είναι οι «ειρηνικοί διαδηλωτές» επίσης, οι οποίοι επιχείρησαν βιαίως να εισέλθουν στο αστυνομικό Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, παρουσία της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αικατερίνης Ιγγλέζη.

Αλλά είναι ώρα επιτέλους να αντιληφθούν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ – όπως και οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής επίσης οι οποίοι με την παρουσία τους δίνουν συχνά πολιτική κάλυψη σε τέτοιους είδους επεισόδια – ότι οφείλουν να τηρούν και οι ίδιοι, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, τις επιταγές του Συντάγματος και των Νόμων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Όσον αφορά την έκκληση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για βίαιη ανατροπή της προ τριμήνου εκλεγμένης κυβέρνησης, η συγκεκριμένη προτροπή είναι αυτή η οποία στην πραγματικότητα αποτελεί ενθάρρυνση του εκφασισμού και όχι η τήρηση της νομιμότητας”.

Είχε προηγηθεί η εξής ανακοίνωση των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ: 

“Οι ειρηνικοί διαδηλωτές στις Σκουριές Χαλκιδικής αντιμετωπίστηκαν με δολοφονική διάθεση από τις κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Η αστυνομία αντί να προστατεύει τα συμφέροντα του λαού, χρησιμοποιείται σαν μισθοφορικός στρατός για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των σύγχρονων αποικιοκρατών.

Οι εντολές του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που έχουν την πλήρη συγκατάθεση της εγχώριας τρόικας, είναι να τσακίζουν όποιον αντιστέκεται στο ξεπούλημα της χώρας και στην εξαθλίωσή της.

Η αντιμετώπιση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναδεικνύει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αυτόν τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεράσει τα αδιέξοδα της πολιτικής της με την άγρια καταστολή και την ενθάρρυνση του φασισμού. Μια συνταγή που στρέφεται πια και κατά της ίδιας της ζωής των πολιτών. Από τύχη δεν θρηνήσαμε χθες ανθρώπινη ζωή. Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να ανατραπεί”.

 

 

 

 

.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ