Βενιζέλος:”3,5 μήνες συζητήσεις…”

Βενιζέλος: «3,5 μήνες συζητήσεις…»

 

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το συνολικό πακέτο χρηματοδότησης και διευθέτησης των εκκρεμοτήτων της χώρας θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει, ενώ κάνει λόγο για τρεισήμισι μήνες που δαπανήθηκαν «σε συζητήσεις». «Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πολύ καλύτερο για τη χώρα και την Ευρωζώνη να μην είχαμε δαπανήσει τρεισήμισι μήνες σε συζητήσεις και να είχαν κινηθεί όλα πιο γρήγορα», δηλώνει ο κ. Βενιζέλος στην «Καθημερινή της Κυριακής». Επίσης, ζητά απομείωση του χρέους, χωρίς την οποία, όπως λέει, δεν έχει νόημα η επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά στους επικριτές του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δε διασφαλίζεται ούτε η κυβερνητική σταθερότητα, ούτε η ισορροπία του πολιτικού φάσματος», ενώ διαψεύδει τα σενάρια περί ενεργής εισόδου του κόμματός του στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση έχει ζωή μόλις τρεισήμισι μηνών και η προσοχή όλων είναι εστιασμένη στις συζητήσεις για τα μέτρα. Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής μιας ολόκληρης στρατηγικής. Αν αυτή ολοκληρωθεί και αποδώσει θα έχουμε αρχίσει να δικαιωνόμαστε», ανέφερε.

 

O κ. Βενιζέλος μιλά σε προσωπικό τόνο και για τις ευθύνες που, όπως λέει, δεν του «αντιστοιχούσαν», ενώ αποδίδει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σε «στοχοποίηση». «Επιχείρησαν να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ αδράνεια ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όταν ξέρουν ότι τους λίγους μήνες της θητείας μου στο υπουργείο Οικονομικών, παράλληλα με τη «μάχη» να κρατηθεί όρθια, δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά η χώρα, κάναμε τις αποφασιστικές κινήσεις κατά της φοροδιαφυγής. Δηλαδή την απόλυτη και καθολική άρση του τραπεζικού απορρήτου και την οργάνωση των πλήρων διασταυρώσεων.

 

Δώσαμε στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγάλων οφειλετών, αρχίσαμε τις αυτόφωρες συλλήψεις, διαβιβάσαμε στη βουλή τον κατάλογο των εμβασμάτων στο εξωτερικό, τα οποία αφορούσαν μεγέθη φορολογητέας ύλης άμεσα αξιοποιήσιμα και συντριπτικά πολλαπλάσια των όσων μπορούν να προκύψουν από το πληροφοριακό υλικό που ονομάστηκε τώρα τελευταία ‘λίστα Λαγκάρντ’. Αυτή βρισκόταν στη διάθεση της αρμόδιας υπηρεσίας με εντολή αξιοποίησης πληροφοριών πριν αναλάβω και πριν καν ενημερωθώ. Οπότε τι εξυπηρετεί η στοχοποίηση;», σημείωσε στην ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.   

 

 

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ