”Δεν πωλείται η περιουσία των ΑΕΙ”

”Δεν πωλείται η περιουσία των ΑΕΙ”

 

 

”Δεν θα πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα των ΑΕΙ”, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στη Βουλή, απαντώντας στα σενάρια περί ”πωλητηρίου” στην περιουσία των πανεπιστημίων.

Ο υπουργός Παιδείας, ανέφερε συγκεκριμένα ότι ”είχαν συμπεριληφθεί και τα ΑΕΙ σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μεταβίβαζε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιουσία τους”.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ”έγινε παρέμβαση στον υπουργό ούτως ώστε να απαλειφθεί η επίμαχη και κακοδιατυπωμένη διάταξη, πρέπει να υπάρξει ένα περιουσιολόγιο και ένα μητρώο και από εκεί και πέρα, ακόμα και ο κακόπιστος πρέπει να γνωρίζει ότι, ότι και αν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να αξιοποιηθεί, θα πρέπει να υπάρξει διυπουργική απόφαση και η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού”.

”Δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει, θέλω να το διαβεβαιώσω στους Ελληνες πολίτες, και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ούτε υπάρχει η διϋπουργική που θα εγκρίνει τέτοιο πράγμα ούτε υπάρχει υπουργός παιδείας και πάντως, όχι εγώ”, διευκρίνισε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ