“Πρόεδρε, μπες στην κυβέρνηση”

“Μπες στην κυβέρνηση” 

 

Ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, με ανάληψη κυβερνητικού ρόλου και από τον ίδιο τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητούν τώρα στελέχη του κόμματος, ερχόμενα σε σύγκρουση με την «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου που ζητά την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό σχήμα, κάτι που εκτιμούν ότι θα αποσταθεροποιούσε την κυβέρνηση και θα έβαζε σε περιπέτειες την χώρα.

Το θέμα έθιξαν χθες, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, τουλάχιστον τρία στελέχη, οι κ.κ. Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Μαγκριώτης και Κώστας Σπηλιώπουλος, επαναφέροντας έτσι το σενάριο της επιχείρησης Βενιζέλου για μεγαλύτερη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα, αμέσως μετά την ψήφιση των νέων σκληρών μέτρων.

Δεν έλειψαν μάλιστα και όσοι συνδύαζαν αργότερα την αμέριστη στήριξη που προσέφερε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τις διαπραγματεύσεις που επιχειρούσε την ίδια ώρα από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, με τυχόν ανασχηματισμό αμέσως μετά τα μέτρα. 

Στο στόχαστρο όμως βρέθηκε η «Αριστερή Πρωτοβουλία» και για έναν ακόμα λόγο, αυτή την φορά από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, με αφορμή το αίτημά της για έξοδο από τα μνημόνια –που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ- όπως διατυπώθηκε στην πρόσφατη πανελλαδική συνεδρίαση των μελών της, παρουσία μάλιστα του Κώστα Σκανδαλίδη(!). 

Ασχολίαστη δεν πέρασε και η ανακοίνωση εκ μέρους του προέδρου της διεξαγωγής συντακτικού συνεδρίου του κόμματος τον προσεχή Φεβρουάριο, με στελέχη που παρευρέθησαν στην συνεδρίαση να παρουσιάζουν το διάστημα των τεσσάρων μηνών που μεσολαβεί, με πολιτικό χρόνο που στην παρούσα συγκυρία μοιάζει με ‘αιώνα’.

Την ίδια ώρα, επικρίσεις υπήρξαν και για το ότι ο πρόεδρος δεν ξεκαθάρισε «με ποιους πάει και με ποιους όχι» στο Συνέδριο, ενώ αναδείχθηκαν και οι δυσκολίες στην εκλογή συνέδρων, δεδομένης της πλήρους διάλυσης των κομματικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα. Το προσκλητήριο μάλιστα που απηύθυνε ο κ. Βενιζέλος σε όλο το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης, ερμηνεύθηκε ως «γέφυρα» προς στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου που «δεν ξέρουμε αν θα έρθουν», όπως είπαν με νόημα, στελέχη που μετείχαν στη συνεδρίαση.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ