Το τελετουργικό και το πρόγραμμα

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτή η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, η οποία προσγειώθηκε λίγο πριν τη 1.30 μ.μ. στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς υποδέχθηκε την κ. Merkel και ακολουθήθηκε όλο το προβλεπόμενο τυπικό, με την ανάκρουση των δύο εθνικών ύμνων, το τιμητικό άγημα και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην υποδοχή παρευρέθησαν ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπ. Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης, ο υπ. Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Στ. Βασιλόπουλος.Την κ. Merkel συνοδεύει στην επίσκεψή της στην Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χ. Φούχτελ, ο οποίος έχει αναλάβει και τη δράση της «Task Force».Αυτή την ώρα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η κ. Merkel, συνοδευόμενη από τον Α. Σαμαρά, μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών αλλά και οι επαφές των δύο αντιπροσωπειών.Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τις 4 μ.μ. θα κάνουν δηλώσεις και ακολούθως, στις 4.45 μ.μ. η κ. Μerkel θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ