Σαμαράς: Μηδενική ανοχή

Παρέμβαση του πρωθυπουργού μετά τις αποκαλύψεις για έλεγχο πολιτικών προσώπων αναφορικά με παράνομο πλουτισμό.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη στο ΒΗΜΑGAZINO, ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει ότι ισχύει η θέση του για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς. «Όσο αφήνουμε σκιές, δε σώζουμε μόνο τους ενόχους, σπιλώνουμε τους αθώους» λέει ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση ζητά να έρθουν «όλα στο φως» και να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Ο καλύτερος τρόπος να αποκρυβεί ένα σκάνδαλο είναι να εφευρεθεί ένα ψευτοσκάνδαλο και να πέσει όλη η προσοχή της κοινής γνώμης στο δεύτερο. Και ο πιο συνηθισμένος τρόπος να προστατευθούν οι ένοχοι είναι να κυνηγηθούν αθώοι. Γι αυτό λέω όλα στο φως και αμέσως. Για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια» σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφορικά με την οικονομία και το νέο πακέτο μέτρων ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «το πακέτο πρέπει να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί μέσα σε λίγες ημέρες. Η επόμενη δόση είναι απαραίτητη για την επιστροφή της ρευστότητας στην οικονομία. Δεν μπορεί να καθυστερήσει. Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις απειλούνται να κλείσουν και η ανεργία μεγαλώνει».

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι υπάρχουν περιθώρια εξοικονομήσεων στον τομέα της υγείας από σπατάλες στην αγορά υλικών, ενώ όπως λέει η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί κεντρικό στόχο. Σημειώνει ότι πρέπει να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις για να έλθουν στη χώρα επενδύσεις.

«H Ευρώπη θα ψηφίσει Ελλάδα. Οι εταίροι θα δουν τις αλλαγές που γίνονται. Δίνουμε τα σωστά μηνύματα και αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας» λέει ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην ερώτηση αν κινδυνεύει η δημοκρατική ομαλότητα, σημειώνει πως «η δημοκρατία δεν κινδυνεύει μόνο από τους εχθρούς της, αλλά, κυρίως από την ολιγωρία όσων την υπερασπίζονται. Είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα από κάθε παρανομία. Είτε από κουκουλοφόρους , είτε από τάγματα εφόδου» και προσθέτει: «τέρμα οι εκπτώσεις στην παρανομία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ