Π.Μπεγλίτης: «Να φύγει ο Χρυσοχοϊδης»

«Οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη δεν αφορούν μόνον τον ίδιο και την ευθύνη που πρέπει να αναλάβει ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου την τελευταία διετία», υπογράμμισε ο κ. Μπεγλίτης και συμπλήρωσε: «Αφορούν, επίσης, το σύνολο των μελών της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας που προσπάθησαν με γενναιότητα και σε αντίξοες συνθήκες να αποτρέψουν την κατάρρευση της χώρας και να υπερασπισθούν ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο. Αυτές οι δηλώσεις δεν προσβάλλουν μόνον την παράταξη μας. Προσβάλλουν και τον ελληνικό λαό που έκανε σημαντικές θυσίες για τη χώρα. Υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει, άμεσα, να λυθεί. Και θα λυθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις που φέρουν το ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση: «Βιώνουμε μια εξαιρετικά ρευστή περίοδο και όποιος διαμορφώνει την πολιτική στρατηγική και τους τακτικούς σχεδιασμούς του με βάση τις δημοσκοπήσεις θα κάνει λάθος. Εάν όλοι συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε κατώτεροι της ιστορικής διαδρομής της δημοκρατικής παράταξης, τότε, πιστεύω, ότι το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει.

Οσον αφορά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ο κ.Μπεγλίτης επεσήμανε: «Θα έπρεπε εδώ και καιρό, εφόσον εκπληρώνονταν οι προϋποθέσεις του συντάγματος και του σχετικού νόμου, να έλθει στη Βουλή προς διερεύνηση. Καθυστέρησε και πιστεύω ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη διαχείριση του θέματος για άλλους σκοπούς. Εφόσον η υπόθεση έλθει, τελικά, στη Βουλή θα ζητήσουμε, άμεσα, τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Δεν θα γίνουμε όμηροι σκοπιμοτήτων.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ