Μενδώνη για Freedom Pass: Η κυβέρνηση προσφέρει ένα αντίδωρο στους νέους – ΒΙΝΤΕΟ

“Η κυβέρνηση με την απόφασή της κάνει σαφές ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη δυνατότητα που παρέχει την επιστροφή στην κανονικότητα και όσο επεκτείνεται είναι εκείνος που θα χτίσει το τείχος ανοσίας και θα εξασφαλίσει ότι η επόμενη ημέρα είναι απολύτως ασφαλής” είπε η Λίνα Μενδώνη κατά την παρουσίαση των πρωτοβουλιών για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών και την ανακοίνωση χορήγησης Freedom Pass στους εμβολιασμένους νέους ηλικίας 18-25 ετών.

“Η κυβέρνηση προσφέρει ένα αντίδωρο στους νέους που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, για ένα ελεύθερο καλοκαίρι, για τις μετακινήσεις τους και την ψυχαγωγία τους”, τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι “οι νέοι είναι φυσικό ότι πιέστηκαν περισσότερο από τα μέτρα για την πανδημία”.

«Η ανοσία των νέων εξασφαλίζει και την ανοσία των μεγαλύτερων ηλικιών, των γονιών του» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

Γιατρομανωλάκης: Να ξαναχτίσουμε τη σχέση που τόσο βίαια διακόπηκε

«Η πανδημία, όπως ξέρουμε όλοι, απείλησε σε ολόκληρο τον κόσμο τον κλάδο του πολιτισμού αλλά και την απευθείας σχέση και επαφή του κοινού με τις τέχνες», ανέφερε ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Ν. Γιατρομανωλάκης, στην κυβερνητική παρουσίαση των μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την «κάρτα ελευθερίας».

«Σταδιακά, με ένα πάρα πολύ συστηματικό τρόπο και σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, ο πολιτισμός στην Ελλάδα άνοιξε και μάλιστα από 1η Ιουλίου πάμε πρώτη φορά στους κλειστούς χώρους, τους κινηματογράφους», σημείωσε ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, «η “κάρτα ελευθερίας” έρχεται σε μια στιγμή που μπορούμε να πούμε ότι πάμε με ασφάλεια σε χώρους συνάθροισης, όχι μόνο σε χώρους που είναι κρατικοί, αλλά και σε χώρους οι οποίοι θα συμβληθούν με τον ιδιωτικό τομέα: Σε κινηματογράφους, σε θέατρα». «Να ξαναχτίσουμε τη σχέση που τόσο βίαια διακόπηκε», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ