Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Διψήφια διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του Open. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 36,9% έναντι 24% της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στην 3η θέση είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5%, το “Άλλο κόμμα” με 3,4%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 14,6%.

Στο ερώτημα “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;”, το 39% των πολιτών απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το 33% των πολιτών απάντησε «κανέναν από τους δύο», ενώ 4% τοποθετήθηκε στο “δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Ακολούθως, για το πώς αξιολογούν οι πολίτες το έργο των υπουργών, δημοφιλέστερος σε ό,τι αφορά το έργο το οποίο πράττει στο υπουργείο που έχει αναλάβει, είναι ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών απέσπασε 52% θετικές ψήφους, 28% αρνητικές και 20% “δεν ξέρουν, δεν απαντούν”. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος απέσπασε από το 44% των πολιτών θετικές ψήφους και από το 37% αρνητικές, ενώ 19% ήταν στο “δεν ξέρω/δεν απαντώ”, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με το 34% των πολιτών να ψηφίζει θετικά το έργο του, το 28% αρνητικά και το 38% στο “δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Στο ερώτημα αν από τη στιγμή που έχουν πρόσβαση στα εμβόλια όλοι οι πολίτες, πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύσουν μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, το 41% των ερωτηθέντων απαντά “όχι” ενώ το 46% απαντά θετικά. Το 13% απαντά “δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, το 57% απαντά θετικά, το 32% αρνητικά, ενώ το 11% “δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Όσο για το εργασιακό νομοσχέδιο και στο κατά πόσο θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά για τον εργαζόμενο η δυνατότητα διευθέτησης του ωραρίου εργασίας με ατομική συμφωνία με τον εργοδότη, το 55% απαντά αρνητικά, το 28% το κρίνει θετικά, ενώ το 17% έχει τοποθετηθεί με το “δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ