ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή

Παρακολουθήστε απευθείας τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Το νομοσχέδιο εισήχθη στην Ολομέλεια τη Δευτέρα 14 Ιουνίου και η ψηφοφορία θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου. Η πρώτη ημέρα, χθες κύλησε με έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με το “καλημέρα” κατέθεσαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, οι οποίες απορρίφθηκαν, ενώ ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης υπερασπίστηκε τις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

Εδώ και μήνες η αντιπολίτευση προεξοφλούσε ότι στο εργασιακό θα δοθεί «η μητέρα των μαχών». Θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι η συζήτηση δεν θα περιοριστεί μόνο στα εργασιακά, αντιθέτως, θα αφορά στο μεγαλύτερο μέρος της κυβερνητικής ύλης.

Σε γνώση του νομοθετικού Σώματος έχει τεθεί και η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής με σειρά παρατηρήσεων στις διατάξεις του νομοσχεδίου. Μεταξύ άλλων, το Επιστημονικό Συμβούλιο αναφέρει ότι θα είναι δυνατόν να επιχειρηθεί διευθέτηση και µε ατοµική συµφωνία, η οποία θα συνάπτεται µετά από πρόταση του εργαζοµένου. Όμως, όπως σημειώνει, στην επιστήµη του εργατικού δικαίου αµφισβητείται, εν γένει, η αυθεντικότητα των ατοµικών συµφωνιών εργαζοµένου και εργοδότη, ακριβώς λόγω της εξάρτησης του πρώτου από τον δεύτερο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ