Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8 για Τσαβούσογλου: Τέθηκαν όλα τα θέματα που μας προβληματίζουν

“Αυτή η επίσκεψη κύλησε ομαλά, χωρίς αναταράξεις, τις οποίες κάποιοι θα περίμεναν να συμβούν. Νομίζω ότι το μήνυμα που έστειλε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε ακροατήριο για αυτά που την προβληματίζουν στις σχέσεις της με την Τουρκία, οδήγησαν στο να έρθει σε ένα κλίμα, δεν θα έλεγα συνεννόησης, αλλά πιο ήπιων τόνων από αυτό που έχουμε συνηθίσει στην τουρκική πολιτική” δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφορικά με τη δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι στη συνάντηση θα έπρεπε να είχε τεθεί το θέμα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας απάντησε ότι “Ο κ. Κατρούγκαλος δεν ήταν μέσα στις συζητήσεις για να ξέρει αν ετέθησαν ή όχι. Εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ετέθησαν όλα τα θέματα που μας προβληματίζουν και βεβαίως το θέμα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας και των παραβιάσεων που έχουν γίνει από την τουρκική πλευρά. Άλλωστε ο Νίκος Δένδιας τα έθεσε αυτά και δημοσίως, δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι το βασικό θέμα που συζητάμε με την τουρκική πλευρά”.

“Νομίζω ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση, γι’αυτό έχει επιλέξει τελικά μετά τη διπλωματική της περιθωριοποίηση και όλα αυτά τα κακά μηνύματα που φτάνουν και από τις Βρυξέλλες και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και από την Ουάσινγκτον, να επέλεξε να χαμηλώσει τους τόνους στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, χωρίς να σημαίνει ότι λύθηκαν τα μεταξύ μας ζητήματα, για να μην μπερδευόμαστε. Μια επίσκεψη που κυλά ήρεμα δεν σημαίνει ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε λήξει τα μεταξύ μας ζητήματα” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ