Υπουργείο Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ γελοιοποιεί την αντιπολίτευση

Στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αναφέρεται το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του. “Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική του για το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας γελοιοποιεί τελικά ακόμα και την έννοια αντιπολίτευση! «Ανακάλυψε» μετά από 4 μέρες συνέντευξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία ο υπουργός επαναλαμβάνει απλώς τις γνωστές ήδη θέσεις του για το νομοσχέδιο. Τίποτα καινούργιο, τίποτα διαφορετικό” τονίζει το υπουργείο Εργασίας.

“Αναλύει πώς λειτουργούν οι υπερωρίες από τη μία πλευρά και πώς η διευθέτηση του χρόνου εργασίας από την άλλη, καθώς και ποια μπορεί να είναι τα οφέλη για τους εργαζόμενους. Ειδικά για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι εφαρμοζόταν και επί ΣΥΡΙΖΑ με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που έβαλε την υπογραφή του στην Κοινοτική Οδηγία 1158/2019 για την εφαρμογή της διευθέτησης και με ατομικές συμβάσεις για τους γονείς!

Αν ενοχλούνται λοιπόν στο ΣΥΡΙΖΑ με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τον τρόπο εφαρμογής της, ας μέμφονται τον εαυτό τους! Ακόμα και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν γίνει πια αστεία” σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Ηλιόπουλος: Με ρεπό δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί

Νωρίτερα, σχετική ανάρτηση είχε κάνει στον λογαριασμό του στο facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. Έγραψε συγκεκριμένα: ” Με ρεπό δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Θα χάσει τα χρήματα από τις υπερωρίες αλλά “θα έχει παραπάνω χρόνο”. Αυτό το “αντάλλαγμα” φέρνει ο κ. Χατζηδάκης.

Με βάση τα “οικονομικά Χατζηδάκη” οι άνεργοι, με το πλεόνασμα ελεύθερου χρόνου, θα είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι.

Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι με υποβαθμισμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς και “ποινές χάδι”, δεν θα υπάρχει έλεγχος ούτε στα ωράρια, ούτε στα ρεπό.

Απλήρωτα 10ωρα, μειώσεις μισθών και υποσχέσεις για ρεπό που ποτέ δεν θα έρχονται, αυτά νομοθετεί ο κ. Χατζηδάκης. Δεν θα τους αφήσουμε να γυρίσουν το ρολόι του χρόνου έναν αιώνα πίσω!”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συναντήθηκε με την “Ένωση Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ”, επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης τονίζοντας ότι η «κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας».

Ζήτησε από τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό «να ακουστεί η φωνή των εργαζόμενων για να αισθανθεί η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος από αυτή την απόπειρα να ξεκινήσει τον πόλεμο με τον κόσμο της εργασίας». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι «ακόμα κι αν μέσα από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θεσμοθετηθούν αυτές οι επιλογές, εγώ είμαι εδώ για να δεσμευτώ απέναντι στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό ότι αυτές οι νομοθετικές παρεμβάσεις πολύ σύντομα θα γίνουν παρελθόν».

Σχολίασε ότι διαβάζει σήμερα ότι «ο ΣΕΒ δηλώνει δυσαρεστημένος απ’ αυτόν τον νόμο, προφανώς σε συνεννόηση με τον κ. Χατζηδάκη, για να το παίξουν ότι διαφωνούν μεταξύ τους μπας και γλιτώσει ο υπουργός απ’ το εμφανιστεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων μιας ολιγαρχίας και ως ο άνθρωπος που βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο και θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες». Υπογράμμισε ότι όμως «όποια επικοινωνιακά παιχνίδια κι αν παίξουν, δεν θα καταφέρουν να αλλάξουν την εικόνα ότι μας γυρίζουν πάρα πολλά χρόνια πίσω, ότι βυθίζουν τον κόσμο στην αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα».

«Είμαστε εδώ γιατί συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον κόσμο της εργασίας και γιατί συμμεριζόμαστε την αγωνία σας για τις θέσεις εργασίας, για τη δουλειά σας, για την επόμενη μέρα», είπε, μεταξύ άλλων, στους εργαζόμενους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ