Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Οι επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων δεν είναι ποτέ ιδιωτικές

“Οι επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων, είτε μιλάμε για τον κ. Τσαβούσογλου είτε μιλάμε για τον υφυπουργό Εξωτερικών που είχε επισκεφθεί τη Θράκη πριν από λίγες εβδομάδες, δεν είναι ποτέ ιδιωτικές και γι’αυτό στο πλαίσιό τους γίνονται δημόσιες δηλώσεις, δημόσιες εμφανίσεις και ξεναγήσεις” δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Το ζήτημα δεν είναι να μπαίνουμε σε διάλογο για τον διάλογο, αλλά με στόχο την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων που υπάρχουν και χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία στο ανώτατο διπλωματικό επίπεδο. Και αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η κυβέρνηση πέρα από τις κάποιες εξάρσεις ρητορικού χαρακτήρα, δεν έχει τη στρατηγική και τη διάθεση να μπει σε μια διαδικασία επίλυσης προβλημάτων με κατάθεση προτάσεων και πίεση προς την Τουρκία” σημείωσε.

“Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε μια συνθήκη εσωτερικής κρίσης, εσωκομματικής κατά κύριο λόγο, και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να εκπονήσει μια συγκροτημένη και σαφή στρατηγική” τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά με τις μαφιόζικες εκτελέσεις των τελευταίων ημερών, σχολίασε ότι “βρισκόμαστε σε μια έξαρση του πολέμου των μαφιών, η οποία έχει ξεσπάσει εδώ και περίπου δύο χρόνια βρίσκεται σε πολύ μεγάλη ένταση. Από ότι φαίνεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έχει ούτε τη δυνατότητα ούτε έχει προετοιμάσει τους αναγκαίους αστυνομικούς μηχανισμούς, που θα μπορούσαν να βάλουν ένα τέλος σε αυτή την αδιανόητη κατάσταση με την έννοια ότι πλέον ανταλλάσσονται σφαίρες μέρα μεσημέρι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, πράγμα που σημαίνει ότι ο τρόμος των μαφιόζων βασιλεύει. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει επιλέξει μια προτεραιοποίηση των στόχων της ΕΛ.ΑΣ., που αφορά κυρίως ζητήματα επικοινωνίας και ζητήματα τα οποία απευθύνονται σε ένα ακροατήριο της σκληρής δεξιάς και της άκρας δεξιάς, με σκοπό να συσπειρώσει αυτά τα ακροατήρια”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ