Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου – Εντολή για καλοκαίρι χωρίς διακοπές

Του Γιώργου Σιαδήμα,

Επιστροφή στη νέα κανονικότητα, με το παράλληλο μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πηγαίνει φέτος διακοπές, σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, θέτοντας σε εφαρμογή το νέο πλάνο για την ανάταξη της οικονομίας, την καθημερινότητα του πολίτη και το νομοθετικό έργο. Για τον λόγο αυτόν, η Βουλή δεν πρόκειται να λειτουργήσει το φετινό καλοκαίρι με θερινά τμήματα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως ο κορονοϊός έχει τελειώσει, αλλά ο εμβολιαστικός σχεδιασμός, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς, καθώς και τα συνεχή self tests σε όλους τους κλάδους, οδηγούν σε μια καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση, με στόχο ένα τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι.

Για τη Δευτέρα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Εκεί θα συζητηθεί μια σειρά από νομοσχέδια. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, παρά τη μάχη με την πανδημία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τους υπουργούς του να μη μείνει πίσω ο κυβερνητικός σχεδιασμός.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μεταξύ άλλων, στο υπουργικό της Δευτέρας θα συζητηθούν:

Το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο, που έχει στόχο να «τρέξει» τις διαδικασίες και να μη μένουν στον αέρα για πολλά χρόνια οι ιδιοκτησίες που έχουν ήδη κτηματογραφηθεί. Την παρουσίαση θα κάνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μαζί με τον υφυπουργό Γιώργο Στύλιο, που είναι αρμόδιος για το Κτηματολόγιο.

Το νομοσχέδιο που έχει να κάνει με τη μείωση της γραφειοκρατίας στον αναπτυξιακό νόμο, το οποίο θα παρουσιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και η «Βίβλος των στρατηγικών επενδύσεων».

Το νομοσχέδιο για τις σταβλικές εγκαταστάσεις που φέρνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός.

Να σημειωθεί πως το νέο εργασιακό, που έφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Προηγουμένως, όμως, ακόμα και την Τρίτη, θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά τον νέο εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο έχει τη σφραγίδα του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του αναπληρωτή υπουργού Στέλιου Πέτσα. Την ίδια ώρα, όμως, αλλάζει και η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη. Δεν είναι μόνο τα καλά λόγια του διεθνούς Τύπου, που τονίζει πως η χώρα μας είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το 2019, αλλά και οι καλές κριτικές που λαμβάνει η χώρα μας στις Βρυξέλλες για το σχέδιο που κατέθεσε για το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο αναμένεται να πάρει το «πράσινο φως» μέσα στον Ιούνιο. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες (συγκεκριμένα η δεύτερη) που κατέθεσαν το σχέδιο για το Ταμείο, ενώ -σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο- αποτέλεσε οδηγό και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ