Τουρισμός – Θεοχάρης στον Realfm 97,8: Θετικά τα πρώτα μηνύματα – Έχουμε ήδη τις πρώτες 150.000 αφίξεις

“Τα πρώτα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Έχουμε ήδη τις πρώτες 150.000 αφίξεις αυτές τις ημέρες. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει διάθεση του κόσμου να γίνουν τα ταξίδια. Η χώρα μας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, δεν πήγαμε μπρος πίσω στις ημερομηνίες” δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εκεί που έχουν αφαιρεθεί και οι περιορισμοί των χωρών από όπου έρχονται οι τουρίστες όπως η Γερμανία που αφαίρεσε την καραντίνα για όσους επιστρέφουν. Αυτό δίνει ευκαιρία σε πολλούς Γερμανούς να έρθουν. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά να αφαιρεθούν οι περιορισμοί και από τις υπόλοιπες χώρες” πρόσθεσε.

“Το άνοιγμα δεν σημαίνει και τη χαλάρωση της τήρησης των μέτρων. Το αντίθετο, θα έχουμε καλύτερο άνοιγμα και καλύτερα αποτελέσματα και στον τομέα του τουρισμού, όσο είμαστε πιο αυστηροί και τηρούμε τα μέτρα και επιτρέπουμε στους δείκτες να βελτιώνονται” υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

“Ο εμβολιασμός είναι το μόνο εργαλείο που θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από την πανδημία” συμπλήρωσε. “Η τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός είναι το εισιτήριο εξόδου” επανέλαβε.

“To ζήτημα του εσωτερικού τουρισμού είναι κρίσιμο. Πρέπει να στηρίξει ιδιαίτερα τις εποχές, όπως τώρα, που δεν έχουν ενισχυθεί οι ροές. Θα αξιοποιήσουμε μέχρι τελευταίου ευρώ που έχουμε βάλει στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού. Θα κάνουμε μια καμπάνια προς όλους όσοι είναι δικαιούχοι για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αυτό στο ακέραιο” σημείωσε.

“Τον πήχυ τον βάζουμε στην διατήρηση του brand της χώρας” είπε ο υπουργός Τουρισμού, λέγοντας ότι το μήνυμα που δίνει σε όλες τις χώρες είναι ότι πέρνουμε στα σοβαρά την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ