Κικίλιας για τις δηλώσεις Τσίπρα: Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια

Στα όσα δήλωσε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΧΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας για τα εμβόλιο της AstraZeneca και τη χορήγηση στην ηλικιακή ομάδα 30-39 αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. 

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια», είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως για την προσφορά τους», είπε ακόμη ο κ. Κικίλιας, ο οποίος στη συνέχεια υπενθύμισε: «Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα στις 17 Αυγούστου του 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους στις 17 Αυγούστου 2020».

«Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Πρέπει να τους στηρίζουμε, είναι πολύ σοβαροί επιστήμονες και είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια. Αντιθέτως δίνουμε πρόσβαση στα εμβόλια σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε», είπε, καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ