Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Πρέπει να καλυφθεί το κενό στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά

“Πολύ καλά έκανε ο κ. Δένδιας και απάντησε με τον τρόπο που απάντησε. Έθεσε τα ζητήματα όπως έχουν. Δεν θεωρώ ότι μόνο εξ αυτού του λόγου θα έχουμε μια επιδείνωση το επόμενο διάστημα. Άλλωστε δεν είναι εξαιτίας δικών μας ενεργειών που αντιδρά η Τουρκία και προβαίνει στις επιθετικές αυτές κινήσεις” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Γενικά στα ελληνοτουρκικά, ένας από τους λόγους που έκανε εντύπωση η τοποθέτηση του κ. Δένδια είναι ότι έρχεται σε αντιπαράθεση με την χλωμή τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη όταν συναντιέται με τον κ. Ερντογάν” πρόσθεσε.

“Δεν αμφισβητώ ότι ήταν σε απόλυτη συνεννόηση ο κ. Δένδιας με τον κ. Μητσοτάκη, αυτό είναι το λογικό να γίνεται. Δεν έχει άλλη πολιτική ο υπουργός Εξωτερικών από αυτή του Πρωθυπουργού. Πώς εξηγείται όμως αυτή η βεβιασμένη διαρροή αμέσως μετά; Διαρρέται λοιπόν από το Μαξίμου ότι κατ’εντολή του κ. Μητσοτάκη ήταν οι σχετικές δηλώσεις. Αυτό δείχνει ένα άγχος να επιβεβαιώσει το αυτονόητο” περιέγραψε.

“Το κενό στρατηγικής που υπάρχει, που κυρίως στον Πρωθυπουργό οφείλεται, πρέπει να καλυφθεί” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ