Τσίπρας στο “Σισμανόγλειο”: Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας παραμένει δραματική

“Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας παραμένει δραματική, κορυφώνεται το δράμα και η τραγωδία” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο “Σισμανόγλειο”.

“Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να συνηθίσουμε την κατάσταση της καθημερινής απώλειας και του δράματος” πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, που πλέον υποδέχεται αποκλειστικά ασθενείς COVID.

Επισήμανε την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, ενώ σημείωσε πως “είναι η ώρα να αποκτήσουμε ένα σοβαρό σχεδιασμό επιδημιολογικής επιτήρησης. Να πολλαπλασιάσουμε τα τεστ στοχευμένα στις ομάδες πληθυσμού, να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων εμβολίων, ώστε να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός, εξασφαλίζοντας εμβόλια από κάθε δυνατή πηγή“.

“Δεν έχουμε δικαίωμα να τους ξεχάσουμε, ούτε σήμερα ούτε αύριο, όπως δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε και τους χιλιάδες ανθρώπους, που έχασαν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους που θρηνούν, ούτε να κρύβουμε αυτά τα νούμερα πίσω από μακάβριες συγκρίσεις και στατιστικές. Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για τα λάθη και τις παραλήψεις που μας οδήγησαν ως εδώ. Από τους πανηγυρισμούς της πρώτης φάσης στην τραγωδία σήμερα” υπογράμμισε.

«Είναι τέλος η ώρα να σταματήσουν οι παλινωδίες των αποφάσεων στην αγορά, στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία που κλείνουν και ανοίγουν όπως έκλεισαν. Είναι η ώρα να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος σ’ αυτή την τραγωδία και να κοιτάξουμε μπροστά» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ