ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Τα νέα αεροπλάνα του ΕΚΑΒ στην 356 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας

Του Χρήστου Μαζανίτη

Προσγειώθηκαν χθες στην 112 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Ελευσίνα, τα δύο αεροσκάφη Beechcraft King Air 350 που πλέον μπαίνουν στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για δύο αεροσκάφη που έκανε δωρεά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το enikos.gr βλέπετε τις πρώτες στιγμές από την άφιξή τους στην 112 ΠΜ. Στην λιτή τελετή υποδοχής παρευρέθηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα προσφέρουν ανάσες ζωής στα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιαίτερα των μεταγωγικών αεροσκαφών, αφού θα ριχτούν αμέσως στον αγώνα εξυπηρέτησης των επειγουσών αναγκών που αντιμετωπίζουν κυρίως οι πολίτες της νησιωτικής χώρας.

Είναι εφοδιασμένα με τα πλέον σύγχρονα όργανα αεροναυτιλίας και δύνανται να μεταφέρουν έως και 2 ασθενείς ταυτόχρονα. Διαθέτουν ειδικό μηχανισμό ανύψωσης των φορείων, εξασφαλίζοντας την άνετη είσοδο κι έξοδο ασθενών και τραυματιών. Επιπλέον περιλαμβάνουν υποδομή μεταφοράς θερμοκοιτίδας για τη διακομιδή νεογνών, καθώς και θάλαμο αρνητικής πίεσης (κάψουλα), ο οποίος χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ατόμων με μολυσματικές ασθένειες, όπως ασθενείς κορονοϊού.

Τα αεροσκάφη θα υπάγονται στην 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα αναλάβει την επιχειρησιακή τους ευθύνη.

Η 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (ΜΤΜ), έχει ως αποστολή την εκτέλεση τακτικών και επιχειρησιακών αερομεταφορών επ’ ωφελεία της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την πραγματοποίηση αποστολών Έρευνας – Διάσωσης, Αεροεφαρμογών, Αεροπυροσβέσεων και Αεροδιακομιδών Υγείας.

Η 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, με το σύνθημα «Οπουδήποτε – Οποτεδήποτε», έχει επιτελέσει ένα τεράστιο εθνικό και κοινωνικό έργο εντός και εκτός συνόρων πραγματοποιώντας αποστολές σε 74 χώρες του πλανήτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ