Κικίλιας: Στο 4,85% ο δείκτης θετικότητας, υποχώρησαν τα ενεργά κρούσματα – Ποιες περιοχές προβληματίζουν

“Σήμερα έχουμε 3.089 κρούσματα με 63.710 τεστ και τη θετικότητα να έχει υποχωρήσει στο 4,85%” επεσήμανε στην έναρξη της ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, αφού ανέλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιάζονται.

“Δυστυχώς έχουμε 809 διασωληνωμένους συνανθρώπους μας και 81 θανάτους. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, ο εφταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος με χθες ήταν 2.797 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα, άρα ελαφρά μειούμενος από την προηγούμενη εβδομάδα που είχε ξεπεράσει τα 3.000 κρούσματα και η διάμεση ηλικία αυτών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας είναι τα 44 έτη. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες μια σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω του 6%, σε μια μέρα, χθες, ήταν 5,3 που έγινε ρεκόρ τεστ, ξεπεράσαμε τα 76.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα είναι 27.462. Βλέπουμε μια υποχώρηση καθώς την προηγούμενη Τετάρτη τα ενεργά κρούσματα είχαν ξεπεράσει τα 30.000. Σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας παρουσιάζεται μία σταθεροποίηση ως ελαφρά μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Εξαίρεση αποτελεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες έντονη αυξητική τάση και όπως καταλαβαίνετε σε συνδυασμό με την επιβάρυνση του τελευταίου μήνα στη Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, αυτό πιέζει τα νοσοκομεία μας στη Βόρεια Ελλάδα” υπογράμμισε ο υπουργός.

Ακολούθως επεσήμανε: “Να επισημάνω ότι υπάρχουν περιφερειακές ενότητες που μας προβληματίζουν, όπως αυτές της Καλύμνου, της Θάσου, της Λευκάδας, του Έβρου, της Ροδόπης, της Πιερίας, της Φωκίδας, της Καβάλας, της Αρκαδίας και της Πρέβεζας. Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας ώστε να μπορέσουμε να πηγαίνουμε όλο και καλύτερα” τόνισε και αναφέρθηκε στην Αττική όπου σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια σταθεροποιητική τάση. “Είναι σημαντικό αυτό έπειτα από πολλές εβδομάδες αύξησης των κρουσμάτων και της ιδιαίτερης πίεσης στο ΕΣΥ στην Αττική. Είναι κάτι που είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο” είπε ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζοντας ωστόσο πως πρόκειται για μια εύθραυστη ισορροπία: “Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, τώρα περισσότερο από ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κορονοϊό να μετατρέψει τη συγκρατημένη αυτή αισιοδοξία σε απειλή. Είναι ευθύνη όλων μας να προσπαθήσουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο έτσι ώστε μόνιμα και συνεχώς να βελτιώνονται τα πράγματα. Άρα η πιστή τήρηση των μέτρων σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε επιθυμητά αποτελέσματα και στον στόχο μας, να επανερχόμαστε σιγά σιγά σε μια μερική κανονικότητα και μετά σε ολική κανονικότητα. Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Η επιχείρηση “Ελευθερία” προχωρεί ομαλά. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και αποτελεί σημείο αναφοράς για εμβολιαστικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως επισπεύδεται η παράδοση 50 εκατ. δόσεων Pfizer/BioNTech που θα παραδοθούν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί στο τέταρτο που ήταν προγραμματισμένο. Στην Ελλάδα αναλογούν επιπλέον 1,2 εκατ. δόσεις Pfizer έως τον Ιούνιο. Αυτό είναι σημαντικό για την πορεία των εμβολιασμών” υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε ακολούθως στα στοιχεία περί του εμβολιασμού τονίζοντας πως η χώρα ξεπέρασε τους 2,280.934 εμβολιασμούς και πως περισσότεροι από 1,5 εκατ. πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση. Στη συνέχεια ανέφερε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των ραντεβού για εμβολιασμό.

“Εσείς που δεν έχετε ακόμη εμβολιαστεί, και θέλετε, κλείστε ραντεβού, βοηθήστε τους εαυτούς σας, την οικογένειά σας, τους φίλους, τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας και του επαγγελματικού περιβάλλοντός σας, να είναι ασφαλείς, βοηθήστε ώστε όλοι μαζί να προχωρήσουμε σιγά σιγά σ αυτό το οποίο στοχεύουμε ως οργανωμένη πολιτεία και ως κοινωνία διαμέσου του εμβολιασμού να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα και να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω” προέτρεψε ο κ.Κικίλιας,.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ