Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ μετά την προκλητική ανάρτηση συνεργάτη του Ερντογάν

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών μετά την προκλητική ανάρτηση του Διευθυντή Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν με την οποία κατηγορεί τη χώρα μας ότι υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου και του PKK.

“Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων. Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών” αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να επισκεφθεί την Άγκυρα στις 14 Απριλίου.

Η επίμαχη ανάρτηση

Ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει λόγο για “υποτιθέμενο προσφυγικό στρατόπεδο εντός της ΕΕ, όπου τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις (συμπεριλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας) εναντίον της Τουρκίας, συμμάχου του ΝΑΤΟ – ενώ οι πραγματικοί πρόσφυγες αφήνονται να πεθάνουν στο Αιγαίο”.

Στο τέλος της ανάρτησής του, την οποία συνοδεύει με ένα βίντεο στο οποίο προβάλλονται σκηνές από την απόπειρα πραξικοπήματος και τις συλλήψεις, τον Οτσαλάν, αλλά και τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, αναφέρει: “Ήρθε η ώρα να τερματίσουμε την ατιμωρησία της Ελλάδας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ