Πολάκης για δοσίλογους: Ας τελειώνουμε με τις παρανοήσεις – Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει

Επανέρχεται με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης στο θέμα των δοσίλογων. Μια ανάρτηση που ήρθε λίγο μετά τα όσα είπε στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra” ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι “δεν θεωρώ τη ΝΔ παράταξη των δοσίλογων, όπως και ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία πολιτική αντιπαράθεση ακούγονται και υπερβολές. Οι παρατάξεις έχουν την ιστορία τους. Δεν είναι η ΝΔ παράταξη δοσιλόγων όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα όπως μας έχουν κατηγορήσει».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στην ανάρτησή του τα εξής:

“Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»: Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων. Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής, δεξιάς και ακροδεξιάς που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας. Η πρώτη ειχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιωτηδες,114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή.

Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες της Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο, από μαυραγορίτες και δοσίλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς!! Τέλεια και παύλα ! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ