Βουλή: Καβγάς Πολάκη-Αθανασίου – “Μη μου κουνάς εμένα το δάχτυλο” – “Είστε άσχετος”

Φραστική αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου. Αφορμή ήταν μια αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια για fake news του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Παύλος Πολάκης μέχρι και τον Κολοκοτρώνη κατέταξε στη δική του παράταξη.

Στη συνέχεια ο κ.Πολάκης ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού όμως ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου απέρριψε το αίτημά του καθώς, όπως είπε, βάσει Κανονισμού δεν προκύπτει προσωπική προσβολή. “Θα εφαρμόζουμε τον κανονισμό δεν θα μιλάει εδώ όποιος θέλει. Δεν σας απέδωσε μομφή που περιέχει υβριστική συμπεριφορά. Διαβάστε παρακαλώ το άρθρο 68”, είπε ο κ. Αθανασίου και κάλεσε την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να δώσει το βήμα.

Όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε και φώναζε. “Δεν υπάρχει προσωπικό, το προεδρείο κρίνει” επανέλαβε ο κ. Αθανασίου καλώντας τον κ. Πολάκη να διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο του Κανονισμού της Βουλής. Τελικά, ζήτησε από τους εκπροσώπους των κομμάτων να κρίνουν αν υπάρχει προσωπικό ζήτημα, καταλήγοντας σε απόρριψη του αιτήματος Πολάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε σχεδόν μέχρι το Προεδρείο, για να διαμαρτυρηθεί.

“Το άρθρο που είπες δεν υπάρχει. Είσαι ψεύτης. Μην μου κουνάς το δάχτυλο. Είστε ψεύτης. Αυτό που κάνετε είναι παρακμή” ανέφερε ο κ. Πολάκης.

“Είστε άσχετος” του απάντησε ο κ. Αθανασίου, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό να κάνει λόγο για παρακμή.

“Δεν έχετε ελευθερία σκέψης. Γι’ αυτό συμπεριφέρεστε έτσι. Ρωτήστε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο. Είστε άσχετος” ανταπάντησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

“Δεν υπάρχει το άρθρο. Το καταλαβαίνεις; Δεν υπάρχει” συνέχισε ο κ. Πολάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ