Βουλή: Άγρια κόντρα για τη σύμβαση του προέδρου εργαζομένων στον Άγιο Σάββα

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, με αντικείμενο τη διακοπή της σύμβασης του επικουρικού γιατρού στο νοσοκομείο «’Αγιος Σάββας» Κώστα Καταραχιά. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ανέφερε ότι ο κ. Καταραχιάς, σε μία συγκέντρωση, τον είχε προπηλακίσει γιατί δεν ήθελε να ακούσει την αντίθετη άποψη που του εξέφραζε.

“Είχα προσωπική εμπειρία με τον συγκεκριμένο γιατρό γιατί ήθελα απλώς το αυτονόητο. Να πω την άποψή μου δημοκρατικά και τίποτα περισσότερο. Και προπηλακίζει και περιγελάει εκλεγμένο εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου. Αυτός είναι ο συγκεκριμένος γιατρός, Αυτή είναι η δημοκρατική του ευαισθησία Και υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί και να έσπειρε τον κορονοϊό στο νοσοκομείο που εργαζόταν και πως δεν έγινε ποτέ ΕΔΕ γι’ αυτό” είπε ο κ. Μαραβέγιας.

Μετά την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, αντέδρασαν έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, καθώς και άλλοι βουλευτές του κόμματος που φώναζαν “ντροπή”.

“Μην με διακόπτετε και μην αυξάνετε τον τόνο της φωνής σας. Υπάρχουν δημοσιεύματα. Προσπαθούσε να φιμώσει την αντίθετη άποψη και την αντίθετη φωνή. Θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος κινείται με αυτόν τον τρόπο προσπαθώντας να διακόψει τον συνομιλητή του”, σημείωσε ο κ. Μαραβέγιας, προκαλώντας ένταση στην Ολομέλεια.

“Δεν μπορεί να υπάρχει το προνόμιο ύψωσης της φωνής από ορισμένους συναδέλφους κι άλλοι να μην το έχουν. Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Υπάρχουν δημοσιεύματα και βίντεο για να δείτε το ποιόν του γιατρού” τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, αναφερόμενος στον πρόεδρο των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα.

“Αυτά που λέτε αποδεικνύουν πλήρως ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη του προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα” είπε από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης, ενώ ο κ. Ξανθός αποχώρησε από την αίθουσα.

Εκείνη τη στιγμή ζήτησε να πάρει τον λόγο επί προσωπικού ο Παύλος Πολάκης, όμως ο αντιπρόεδρος της Βουλής που προήδρευε στης συνεδρίασης απέρριψε το αίτημά του, καθώς, όπως είπε, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, δεν προκύπτει καμία προσωπική προσβολή τιμής και υπόληψης βουλευτή.

Για αθλιότητες του κ. Μαραβέγια έκανε λόγο από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος,. Μάλιστα, κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, να απαντήσει αν τις αποδέχεται και “αν μετά από αυτό θα σταματήσει τις διαδικασίες απόλυσης του”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ