Ένας “ιπτάμενος θρύλος” στο τιμόνι της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης της ΠΑ – ΦΩΤΟ

του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Βαγενάς είναι ο νέος Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) διαδεχόμενος τον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα, ο οποίος αναλαμβάνει Επιτελάρχης στο ΓΕΕΘΑ.

Ο κος Βαγενάς τυγχάνει τον θαυμασμό των συναδέλφων του για την εμπειρία του στο θέατρο των αναχαιτίσεων με τους Τούρκους, με αρκετούς να του αποδίδουν τον τίτλο του “ιπτάμενου θρύλου”.

Όμως, και ο ιδιαίτερα ικανός αξιωματικός, κος Φασούλας, ο οποίος σημειωτέων είναι ο μοναδικός από την Τάξη του που έμεινε στις εφετινές κρίσεις, αναλαμβάνει ένα ιδιαίτερα κρίσιμο πόστο, στο πλευρό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Κι αν κι είναι εξαιρετικά νωρίς να γράφεται οτιδήποτε – δεδομένου ότι δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι των κρίσεων – από πολλούς θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι ο νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας σε ένα χρόνο.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου​, παραβρέθηκε επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ενώ πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων λόγω των μέτρων για την προστασία από την πανδημία COVID-19.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ