Κορονοϊός: Το σχέδιο του Μαξίμου για ασφαλές καλοκαίρι

Του Γιώργου Σιαδήμα,

Με διπλή στόχευση κινείται η κυβέρνηση στο μέτωπο της πανδημίας, με χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι, επιδιώκοντας αφενός να έχει αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών και αφετέρου να πάει καλά ο τουρισμός μέσα από μια σειρά κινήσεων, καθώς αποτελεί κομβικό κομμάτι για την ελληνική οικονομία.

Το αυστηρό lockdown του Φεβρουαρίου είναι το πρώτο κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδιασμού, που έχει να κάνει όχι μόνο με την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και με την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί όσοι είναι μέχρι 60 ετών και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα. «Τέλος Μαρτίου εκτιμώ ότι θα έχουμε ξεπεράσει τους 1.700.000 εμβολιασμούς. Θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι συμπολίτες μας που το θέλουν άνω των 75 ετών: 75-79, 80-84, 85 και άνω. Θα έχουμε εμβολιάσει και την ομάδα 60-64», ανέφερε σε συνέντευξή του μέσα στην εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και προσέθεσε πως «μέχρι το Πάσχα θα έχουμε εμβολιάσει, πιστεύω, και ένα πολύ μεγάλο μέρος της κατηγορίας από τα 60 μέχρι τα 74. Συνολικά, δηλαδή, όλοι άνω των 60, συν κάποιοι οι οποίοι έχουν βαριά υποκείμενα νοσήματα, θα έχουν εμβολιαστεί».

Παράλληλα, από τον Απρίλιο και μετά ανοίγει και ο καιρός, που είναι σύμμαχος στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό το χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θέλει να το αξιοποιήσει και να προετοιμάσει το έδαφος για να λειτουργήσει ο τουρισμός και να αυξηθούν τα έσοδα.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ