Μητσοτάκης: Οι υπουργοί έχουν την υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή – Τράβηξα ήδη αυτιά

“Οι υπουργοί έχουν την υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή” τόνισε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές και αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα. Ο κάθε υπουργός διαχειρίζεται τα του χαρτοφυλακίου του. Εάν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα, διορθώνονται. Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή, να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις” ανέφερε. Και συνέχισε: “Κι εγώ μιλάω πολύ συχνά για τα θέματα αυτά. Και χθες υπήρχε διχογνωμία και η απόφαση φτάνει σε εμένα. Αυτή την απόφαση θα την υπηρετούν και πρέπει να την υπηρετούν όλοι οι υπουργοί”

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα “τραβήξει το αυτί” στους υπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε “αυτό νομίζω το έκανα ήδη. Από εδώ και στο εξής πιστεύω ότι θα δείτε περισσότερη συμμόρφωση και ενδεχομένως λιγότερες παρουσίες. Ξέρετε όταν βγαίνει κάποιος στην τηλεόραση μερικές φορές μπορεί να του ξεφύγει κάτι. Καλό είναι να βγαίνουμε όταν έχουμε κάτι να πούμε”.

Αναφερόμενος σε περίπτωση επιβολής ποινής τηλεοπτικής αφωνίας, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως “δεν υπάρχει τηλεοπτική αφωνία και νομίζω ότι οι υπουργοί είναι πού έμπειροι και όλοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ σε αυτή τη συγκυρία το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο, να μην υπάρχει σύγχυση και ό,τι φαινόμενα -όπως τα είπατε- κακοφωνίας υπήρχαν να διορθώνονται, είτε εν τη γενέσει τους ή ακόμα καλύτερα να προλαμβάνονται”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ