ΣΥΡΙΖΑ για Μπεκατώρου: Ο Μητσοτάκης δεν βρήκε να πει ούτε μια συγγνώμη εκ μέρους του κόμματος

“Η κίνηση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί μία γενναία πράξη, μία νίκη πολιτισμού” σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την καταγγελία της χρυσής Ολυμπιονίκη ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, σημειώνοντα;ς πως “δείχνει το δρόμο για μια κοινωνία που δεν θα ανέχεται την σεξουαλική κακοποίηση και την έμφυλη βία”.

Όπως επισημαίνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, “η στήριξή μας απέναντι στο πρόσωπό της, όπως και σε κάθε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, είναι απόλυτη. Μόνο έτσι μπορούμε να σπάσουμε τις πρακτικές που προστατεύουν τους θύτες και στοχοποιούν τα θύματα”.

Υπό αυτή την έννοια, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ “μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση που στη δημόσια τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε να πει ούτε μια συγγνώμη εκ μέρους του κόμματος, ως Πρόεδρος της Ν.Δ., ούτε μια κουβέντα για την αυτονόητη διαγραφή του στελέχους του που κατηγορείται για την κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου” και καταλήγει με την επισήμανση ότι “οι μικροκομματικές υπεκφυγές και οι τακτικισμοί προσβάλουν πρώτα απ´ όλα τα ίδια τα θύματα που έχουν το θάρρος να υψώνουν το ανάστημά τους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ