Η αναφορά του Μητσοτάκη στον Τσιόδρα και την επιτροπή των ειδικών

Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και επιστημόνων, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας. Αναφερόμενος στην επιτροπή των ειδικών, που εισηγείται στην κυβέρνηση τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στον Σωτήρη Τσιόδρα: “Μπορεί να σχολιάσατε πως κάποτε απευθύνθηκα στον καθηγητή Σωτηρή Τσιόδρα με το μικρό του όνομα, αλλά ποτέ δεν ακούστηκε ότι τον αγνόησα ή ότι δεν αναζήτησα τη συμβουλή του και τη συμβουλή των ειδικών οι οποίοι έχουν τόσα συνεισφέρει στην υποστήριξη των δημόσιων πολιτικών μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιστημονική επιτροπή ξεπερνά τους 30 ειδικούς διαφόρων τομέων. Όλοι έχουν τις απόψεις τους, δεν συμφωνούν πάντα όλοι με όλους. Είναι άνθρωποι όμως που επίσης δεσμεύονται από τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών που γίνονται εντός της επιτροπής. Η τελική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που αποτυπώνει σε περίπτωση που δεν υπάρχει ομοφωνία τις πλειοψηφίες που διαμορφώνονται εντός της επιτροπής, έχουν ληφθεί πάντα υπ όψιν από την κυβέρνηση. Το λέω για να σταματήσει έστω και τώρα αυτή η παραφιλολογία που προσβάλλει το επιστημονικό μας δυναμικό. Και θέλω να θυμίσω ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες, ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και επιστημόνων. Και δεν πρόκειται να γίνει”.

Σε κάθε περίπτωση ακολουθήσαμε τις υποδείξεις των ειδικών κατά γράμμα, μια φορά μόνο πήραμε πιο αυστηρά μέτρα από αυτά που μας εισηγήθηκαν κι αυτό αφορά στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου” είπε.

“Κάναμε ακριβώς το ίδιο με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ρωτάω την αντιπολίτευση: Έπρεπε να αγοράσουμε μόνοι μας εμβόλια; τι θα είχε συμβεί εάν η ΕΕ δεν έκανε αυτήν την επιλογή; Οι μικρότερες χώρες σε καλύτερη ή χειρότερη μοίρα εάν διαπραγματεύονταν ξεχωριστά με τις φαρμακευτικές εταιρείες; Το μοντέλο που εφαρμόζεται, παρά τις καθυστερήσεις, είναι ένα έμπρακτο δείγμα αλληλεγγύης. Στο μέλλον θα έχουμε περισσότερα εμβόλια από όσα θα χρειαστούμε”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ