Τσίπρας: Οι πολίτες δεν έχουν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια για το εμβόλιο – Η κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από την διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση. Να αισθάνονται ανασφάλεια για τις πράξεις της και κυρίως από τις εγκληματικές παραλείψεις της. Δεν έχουν όμως κανέναν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι το εμβόλιο είναι «ένα όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, τον ιό» και ευχήθηκε “να υπήρχε η δυνατότητα να εμβολιασθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι μέχρι στιγμής δόσεις που έχουν εξασφαλισθεί δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι ή το Φθινόπωρο που οι κλιματολογικές συνθήκες ενδεχομένως θα επανέφεραν τον ιό”.

Ο κ. Τσίπρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι “το συγκεκριμένο όπλο δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατεύσει από ενδεχόμενο τρίτο κύμα της επόμενους μήνες. Συνεπώς έχοντας τη γνώση των πρώτων 10 μηνών δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης να ρίχνει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κινείται ταυτόχρονα προκειμένου να ενισχύσει το ΕΣΥ, να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών, να δώσει κίνητρα σε γιατρούς μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΥ, να ενισχύσει τη δευτεροβάθμια φροντίδα, να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση στα τεστ ώστε να γίνει σκανάρισμα του πληθυσμού. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν δείχνει σοβαρότητα μια κυβέρνηση που στήνει επικοινωνιακό σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίων”.

Ο κ. Τσίπρας έκανε έκκληση σε όλους και όλες που έχουν επιφυλάξεις να προσέλθουν για να κάνουν το εμβόλιο. “Δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης. Πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω στα χέρια μας”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ