• Η αίτηση Κασιδιάρη για την άρση ασυλίας

  3:03 μμ, Δευτέρα 03 Σεπ 2012 3:03 μμ, Δευτέρα 03 Σεπ 2012

  Από τις 12 Ιουλίου έχει καταθέσει αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας προς τον πρόεδρο της βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ εν συνεχεία κατέθεσε ανάλογο αίτημα και προς την Εισαγγελία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή, τονίζει ότι δεν αφαιρέθηκε η υπόθεσή του από το πινάκιο των υποθέσεων του μονομελούς εφετείου κακουργημάτων, "όπως ψευδώς διέδιδαν στο διαδίκτυο".

  Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

  "Το σημερινό πινάκιο των υποθέσεων του μονομελούς εφετείου κακουργημάτων. Η υπόθεση του Ηλία Κασιδιάρη δεν... αφαιρέθηκε λόγω ασυλίας, όπως ψευδώς διέδιδαν στο διαδίκτυο κάποια υποκείμενα. Έχει ενδιαφέρον ότι στην ίδια κατάσταση δεν υπάρχει κανένα άλλο ελληνικό όνομα! Όπως επί λέξει αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο: "Εν όψει της επερχόμενης δίκης μου ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζεται στις 3 Σεπτεμβρίου επιθυμώ, όπως άλλωστε έχω και δημοσίως δηλώσει, την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας, καθ΄ ότι δεν προτίθεμαι να κάνω χρήση του δικαιώματος που μου παρέχει ο Νόμος."

  Η Χρυσή Αυγή ανέφερε στο προεκλογικό της πρόγραμμα ότι θα αγωνιστεί για την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων, βασικότερο εκ των οποίων είναι η βουλευτική ασυλία. Εφαρμόζουμε στην πράξη τις εξαγγελίες μας και αυτό πονάει τα άθλια φερέφωνα του πολιτικού μας συστήματος.

  Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, όπου έχει στηθεί μία θλιβερή σκευωρία από στελέχη του Σύριζα, ανυπομονούμε να φτάσει η ώρα της δίκης για να λάμψει η αλήθεια. Κανένα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ δεν ανέφερε άλλωστε ότι η περιβόητη "ληστεία" αφορά μία... αστυνομική ταυτότητα, ούτε ότι εκτός από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενοι είναι και οι ψευδομάρτυρες Συριζαίοι".

  H Xρυσή Αυγή μάλιστα επισυνάπτει το πινάκιο των υποθέσεων του μονομελούς εφετείου κακουργημάτων, καθώς και την αίτηση για άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα