• ΠΑΣΟΚ-Ο ήλιος με 7 ακτίνες

  1:42 μμ, Δευτέρα 03 Σεπ 2012 1:42 μμ, Δευτέρα 03 Σεπ 2012

  Κομβικής σημασίας χαρακτήρα στην πορεία για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ κρίνουν ότι θα έχει η σημερινή εκδήλωση για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, στελέχη του Κινήματος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, στις 7.30 μμ.

  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θα απευθύνει ομιλία με ιδεολογικό πρόσημο, στην οποία θα εξηγεί πώς συνδέονται τα συνθήματα της ιδρυτικής πράξης του Κινήματος με τη σημερινή συγκυρία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει επτά άξονες για την ιδεολογική φυσιογνωμία και τη στρατηγική του Κινήματος.

  Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ, που θα έχει επτά, αντί για εννέα ακτίνες, όπως, δηλαδή, ήταν το έμβλημα της παράταξης, το 1974.

  Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Ιπποκράτους στη σημερινή εκδήλωση είναι το γεγονός ότι απέστειλε πρόσκληση σε όλα τα στελέχη της παράταξης, από τα παλαιότερα έως τα νεώτερα, από τα ιδρυτικά και ιστορικά έως τα στελέχη που συνέβαλαν στην προσπάθεια του κόμματος, είτε ως βουλευτές είτε μέσα από τα όργανά του. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, τις τελευταίες ημέρες ο κ. Βενιζέλος είχε προσωπική επικοινωνία με την πλειοψηφία αυτών των στελεχών, προκειμένου να τους προσκαλέσει στη σημερινή εκδήλωση.

  Το «παρών» στην αποψινή εκδήλωση θα δώσει, σύμφωνα με συνεργάτες του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος προσκλήθηκε προσωπικά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν.

  Κανονικά στην εκδήλωση θα παραστεί, εκτός απροόπτου, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, σύμφωνα με συνεργάτες του, έχει, γι' αυτό τον λόγο, επισπεύσει την επιστροφή του στην Αθήνα από το Κέιπ Τάουν, όπου βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες, προεδρεύοντας στο 24ο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

  Με δήλωσή του, και κατόπιν επικοινωνίας του με τον κ. Βενιζέλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε γνωστό ότι δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, εκτός Αθηνών.

  Από την εκδήλωση θα απουσιάζει και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς, όπως έλεγαν συνεργάτες του, έχει κάποια υποχρέωση που δεν του επιτρέπει να παραστεί.

  Όσον αφορά σε πληροφορίες και δημοσιεύματα, που θέλουν κορυφαία στελέχη να απουσιάζουν από την αποψινή εκδήλωση, στην Ιπποκράτους υποστηρίζουν, όπως το έθεσε και η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, σε σημερινή ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Real Fm, «οι σημερινές παρουσίες είναι αυτές που θα δώσουν το μήνυμα και όχι οι απουσίες».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα