Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι δεν θα κάνουν το εμβόλιο – ΦΩΤΟ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open. Τι πιστεύουν οι πολίτες για τo εμβόλιο του κορονοϊού και κατά πόσο θα εμπιστεύονταν να το κάνουν αμέσως μόλις έρθει στη χώρα μας, σε ποιον βαθμό είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα είναι μερικά από τα ερώτημα της δημοσκόπησης.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην 3η θέση είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, ενώ το MέΡΑ25 είναι στο όριο του 3,00%. Σε ό,τι αφορά τους υπουργούς, ο Νίκος Δένδιας είναι στην κορυφή με 482% των πολιτών να έχουν θετική γνώμη, ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 39,9%, ενώ την τριάδα κλείνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος με 39,6%.

Στο ερώτημα «Κυριάκος Μητσοτάκης ή Αλέξης Τσίπρα, ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες», ο Πρωθυπουργός προηγείται με 42% έναντι 23% του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το 31% απαντά κανέναν από τους δύο, ενώ υπάρχει και το 4% στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν και οι απαντήσεις στην ερώτηση «Θα εμβολιαστείτε αμέσως για τον κορονοϊό, θα περιμένετε μερικούς μήνες να σιγουρευτείτε για το εμβόλιο ή δεν θα εμβολιαστείτε;». Το 33% απαντά ότι θα εμβολιαστεί αμέσως, το 42% ότι θα περιμένουν, το 19% δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί, ενώ 6% είναι στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ