Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης, στο enikos.gr: Ζήτησα άδεια γιατί στη μάχη με τον κορονοϊό κανείς δεν περισσεύει

του Κώστα Τέο

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως στη μάχη κατά του κορονοϊού δεν περισσεύει κανείς από το επιστημονικό προσωπικό της χώρας έστειλε μέσω του enikos.gr ο 6ος αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε άδεια για να βρεθεί με τη ιδιότητα του ως γιατρός-πνευμονολόγος δίπλα στους συναδέλφους του γιατρούς και νοσηλευτές στη Λάρισα που παλεύουν με τον ιό.

«Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στη Λάρισα και στα δύο νοσοκομεία της πόλης, μάλιστα στο ένα έχω υπηρετήσει ως γιατρός, προτού εκλεχθώ βουλευτής, έκρινα ότι πρέπει να βοηθήσω τους συναδέλφους μου με την ιδιότητα που έχω. Συζητώντας με το κόμμα και το γ.γ. Δημήτρη Κουτσούμπα έκρινα ότι αυτό έπρεπε να κάνω», δήλωσε στο enikos.gr ο κ. Λαμπρούλης. «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Πλέον η Λάρισα είναι η 3η πόλη με επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, οι ΜΕΘ έχουν σχεδόν γεμίσει. Πρέπει να συνδράμουμε όλοι και να βοηθήσουμε», είπε ακόμη ο κ. Λαμπρούλης.

«Η έκκληση μου, όπως αναφέρω στην επιστολή μου στον πρόεδρο της Βουλής, δεν είναι μόνο σε βουλευτές που έχουν ειδικότητες υγειονομικούς ενδιαφέροντος, αλλά σε όλους τους επιστημόνες και φοιτητές που έχουν τις γνώσεις γιατί σ’ αυτή τη μάχη με την πανδημία όλοι είναι απαραίτητοι», επισήμανε ο εκ των αντιπρόεδρων της Βουλής.

«Αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν χωρά μικροπολιτική, κανένας δεν περισσεύει την ώρα της μάχης με τον κορονοϊό», υπογράμμισε ο κ. Λαμπρούλης, ο οποίος, καταλήγοντας, αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που περνά η Θεσσαλία. «Βόλος και Λάρισα έχουν τεράστια προβλήματα, σήμερα είδατε και τις εικόνες από το Νοσοκομείο του Βόλου, όπου στήνονται στρατιωτικές σκηνές», κατέληξε ο κ. Λαμπρούλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ