Νοτοπούλου στον Realfm 97,8: Απευθείας ρευστότητα στις επιχειρήσεις τουρισμού με μη επιτρεπτέα ενίσχυση

“Δυστυχώς μέχρι στιγμής έχουμε δει πως η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα δράματα που κρύβονται πίσω από τις πόρτες στις οικογένειες των εργαζομένων στον τουρισμό. Μένει πολύς κόσμος έξω από την όποια στήριξη δίνεται, μιλάμε για χιλιάδες συμπολίτες μας. Φοιτητές που για παράδειγμα δούλευαν τα καλοκαίρια στον χώρο του τουρισμού και του επισιτισμού, δεν είχαν τη δυνατότητα φέτος και άρα αδυνατούν να επιστρέψουν στις πόλεις που σπούδαζαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Κατ’αντιστοιχία οι τουριστικοί ξεναγοί, οι συνοδοί, οδηγοί ταξί και φυσικά οι εργαζόμενοι, που είναι εποχικοί, και δεν έχουν καμία στήριξη” δήλωσε η βουλευτής και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εμείς επιμείναμε από την αρχή σε απευθείας ρευστότητα, για κρατική ενίσχυση μη επιστρεπτέα στις επιχειρήσεις, επιδότηση και όχι χρέος. Αυτή τη στιγμή έχουν οι επιχειρήσεις μια σειρά από πάγιες ανάγκες, που αν δεν πάρουν ρευστότητα για να τις καλύψουν, το να σωρεύουν δάνεια, τις οδηγεί κατευθείαν στο “κόκκινο” και από βιώσιμες να γίνουν μη βιώσιμες” σημείωσε.

“Η Κομισιόν έρχεται για πρώτη φορά και λέει ότι καλύπτει μέχρι το τέλος του 2021 τα σταθερά κόστη μιας επιχείρησης και την προβλεπόμενη ζημία” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ