Κυρανάκης στον Realfm 97,8: Το ΚΚΕ αψήφησε τα μέτρα με την πορεία – Να επιβληθούν τα απαραίτητα πρόστιμα

“Μελαγχολία φέρνει συνολικά ο κορονοϊός, ο οποίος έχει περιορίσει σημαντικά μια σειρά από δικαιώματα υπέρ ενός δικαιώματος, αυτό της ζωής, το πιο σημαντικό δικαίωμα που έχουμε όλοι μας, και το δικαίωμα στην εργασία έχει περιοριστεί και στην ελεύθερη κυκλοφορία. Όλοι μας στην καθημερινότητά μας έχουμε υποστεί περιορισμούς, το αυτονόητο ήταν να μην γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες. Νομίζω ότι μετά τις εικόνες που είδαμε με το ΚΚΕ να αψηφά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις και να κάνει κανονικότατα την πορεία, θα πρέπει να επιβληθούν τα απαραίτητα πρόστιμα. Δεν είναι υπεράνω των νόμων το ΚΚΕ, δεν έχει ασυλία το ΚΚΕ και άρα τα πρόστιμα που προβλέπονται για κάθε Έλληνα πολίτη θα πρέπει να επιβληθούν και σε αυτούς” δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. “Την Κυριακή είχαμε 71 νεκρούς και χθες γύρω στους 60. Αυτό σημαίνει ότι περίπου κάθε 20 λεπτά ένας άνθρωπος φεύγει λόγω του κορονοϊού. Το να τσακωνόμαστε κατά πόσο είναι νομικά ορθό ή συνταγματικά το να μην γίνονται πορείες και συγκεντρώσεις, νομίζω είναι εντελώς γελοίο μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στις ζωές μας. Και με τα δραματικά νούμερα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας υπάρχει ένα debate μεταξύ κορυφαίων συνταγματολόγων και της Ένωσης Εισαγγελέων και Δικαστών, υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ, αυτά ας τα κρίνουμε όταν θα είμαστε εκτός της κρίσης, αυτή τη στιγμή πεθαίνουν άνθρωποι και υπάρχουν χιλιάδες νοσηλευτές και γιατροί που δίνουν μια άνιση μάχη στα νοσοκομεία για να μπορέσουν να σώσουν ζωές” πρόσθεσε.

“Εκείνη την εποχή και καλό είναι να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, εγώ λοιπόν ως νέος προσπαθώ να μαθαίνω συνεχώς πράγματα που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας. Εκείνη την εποχή λοιπόν υπήρχε ένα κείμενο που έλεγε το εξής αναφερόμενο στο ΚΚΕ, προσπάθησαν, λέει, με τον αισχρότερο τρόπο να κατασυκοφαντήσουν αυτούς που πραγματικά έκαναν το Πολυτεχνείο. Έτσι το όργανό του η Πανσπουδαστική νούμερο 8, που κυκλοφόρησε τον Γενάρη/Φλεβάρη του ’74, δημοσιεύουν κείμενο υπογράφοντας ψεύτικα σαν συντονιστική επιτροπή, όπου θρασύτατα έγραφαν ‘καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στον χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ σύμφωνα με προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφαγάλη – Καραγιαννόπουλου, όμως το ψέμα έχει σύντομο τέλος η αλήθεια πάντα επικρατεί’. Αυτό δεν είναι κείμενο κάποιου δεξιού ή κάποιου νεοδημοκράτη. Είναι κείμενο του οργανισμού ανασυγκρότησης του ΚΚΕ, του λεγόμενου ΟΑΚΚΕ, ο οποίος καταγγέλλει τον ρόλο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τα χρόνια και τις ιστορικές εκείνες στιγμές του Πολυτεχνείου” σημείωσε. “Το ΚΚΕ έλεγε τότε δηλαδή, ότι οι φοιτητές, οι οποίοι ξεκίνησαν την εξέγερση στο Πολυτεχνείο για να ανατραπεί η Χούντα και να μπορέσουμε να έχουμε Δημοκρατία στη χώρα μας, το ΚΚΕ τους θεωρούσε πράκτορες της ΚΥΠ. Και θεωρούσε ότι είναι υποκινούμενοι από τους Αμερικανούς και από την CIA. Αργότερα προσπάθησαν να ξεπλύνουν όλη αυτή την ντροπή, υιοθετώντας μια άλλη στάση και έχτισαν καριέρες πάνω σε μια πορεία του Πολυτεχνείου, η οποία κάθε χρόνο συνδυαζόταν με πέτρες, με μολότοφ, με κάψιμο αυτοκινήτων και όλα αυτά που έβλεπαν στις οθόνες τους οι Έλληνες πολίτες” πρόσθεσε.

“Μου κάνει αισχρή εντύπωση σήμερα να σκίζει τα ρούχα του το ΚΚΕ για το μη δικαίωμά του, δήθεν, να κάνει την πορεία και τη συγκέντρωσή του στην αμερικανική πρεσβεία και έξω από το Πολυτεχνείο, τη στιγμή που εκείνη την εποχή και τις κρίσιμες στιγμές για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας ήταν απέναντι στους φοιτητές που ξεκίνησαν την εξέγερση” ανέφερε ο κ. Κυρανάκης. “Είναι υποκρισία αυτό και νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει όλα τα πράγματα ιστορικά να μπουν στη θέση τους” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ