Μητσοτάκης: Βασική εστία διασποράς του ιού η διασκέδαση των νέων – Τι είπε για τα Χριστούγεννα

Κατά την ενημέρωση στην Ολομέλεια για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αυστηροποίηση των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί σημειώνοντας πως “φθάσαμε στο νέο απαγορευτικό του Νοεμβρίου,. στόχος να μειωθεί η κινητικότητα του πληθυσμού ώστε να μειωθεί με αυτόν τον τρόπο δραστικά και η μετάδοση του ιού, για να αντέξουν τα νοσοκομεία μας τα οποία και διαρκώς ενισχύονται. “

“Πρώτος σταθμός μας είναι οι γιορτές, αν πετύχουμε, μπορούμε να τις κάνουμε σε ομαλότερες συνθήκες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και ωριμότητα. Η κοινωνία είναι φοβισμένη, αγχωμένη, κουρασμένη, αγανακτισμένη και η διαπίστωση που κάνουμε κοιτάζοντας τα πραγματικά δεδομένα είναι ότι δεν πείθουμε τους πολίτες με την ίδια αποτελεσματικότητα, ότι πρέπει να τηρήσουν τα βασικά μέτρα περιορισμού της κινητικότητας για να περιορίσουμε τον ιό. Έχω την εντύπωση ότι μερικές φορές χρειάζεται να πάρουμε πιο αυστηρά μέτρα απ’ ό,τι πήραμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο για να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα που πετύχαμε τότε. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία το μήνυμα το οποίο θα εκπέμπεται από τις πολιτικές δυνάμεις να είναι ενιαίο, ομοιόμορφο και να μην αμφισβητείται” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολούθως είπε: “Όταν λέμε για απαγόρευση κυκλοφορίας εννοούμε να περιορίσουμε μετακινήσεις που ενδεχομένως έχουν τον χαρακτήρα της προαιρετικότητας. Να μην μετακινούμαστε το βράδυ με τη δήθεν δικαιολογία της άσκησης και να πηγαίνουμε από το ένα σπίτι στο άλλο κάνοντας παρέες με ανθρώπους που δεν αποτελούν μέρος του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Αυτό θα είναι δραματικό αν συμβεί”.

Αναφερόμενος στη διασπορά του κορονοϊού και την απόφαση για lockdown σημείωσε: “Η επαναφορά της καραντίνας δεν ήταν εύκολη απόφαση. Διότι εκτός από την εφαρμογή τα μέτρα χρειάζονται και προσαρμογή. Άλλα ισχύουν σε αναταραχή, άλλα σε τρικυμία, άλλα σε τσουνάμι. Μπροστά σε αυτό το τσουνάμι οφείλουμε να ορθώσουμε έναν κυματοθραύστη. Δοκιμάσαμε πολλά σχέδια αλλά προδόθηκαν από συμπεριφορά κάποιων”. “Ξέρουμε σήμερα ποιες ήταν οι εστίες διασποράς του ιού. Το λέμε για να εξηγήσουμε στην κοινωνία ότι αυτές οι συμπεριφορές δημιουργούν πρόβλημα δημόσιας υγείας σε όλους. Η βασική αιτία διασποράς ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων” συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ