Μητσοτάκης: Λάθος μας ο συνολικός εφησυχασμός – Τι θα έκανα αν γύριζα τον χρόνο πίσω

Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε και ποια είναι τα λάθη της κυβέρνησης. «Προφανώς και υπάρχει και ατομική ευθύνη και συλλογική ευθύνη και κυβερνητική ευθύνη, εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις και εμείς πιστωνόμαστε την αποτυχία και την επιτυχία των πολιτικών που εφαρμόζουμε. Προφανώς έχουν γίνει και λάθη, τα οποία με θάρρος έχουμε αναγνωρίσει και έχουμε σπεύσει να διορθώσουμε. Προφανώς έχουν καλλιεργηθεί και προσδοκίες ή έχουμε δεχθεί και κριτική από την αντιπολίτευση που είναι ανυπόστατη» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στο ζήτημα των ΜΜΜ.

«Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, αυξήσαμε σημαντικά το στόλο. Προφανώς θα μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι περισσότερο, γιατί δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά. Είναι μέσα μαζικής μεταφοράς όμως. Παντού στον κόσμο παρατηρείται συγχρωτισμός. Γι αυτό και επιμένουμε στις μάσκες» τόνισε.

«Επειδή θέλω να απαντήσω με ειλικρίνεια: το ένα λάθος που ίσως ήταν αναμενόμενο γιατί ήταν πολύ μεγάλη η ανακούφιση μετά το πρώτο κύμα, ήταν ο συνολικός εφησυχασμός ότι αυτό πέρασε. Παρότι ξέραμε ότι θα ξαναερχόταν και προετοιμαζόμασταν ψυχολογικά, όλοι μας θέλαμε να πιστεύαμε ότι τελειώσαμε με αυτό τον εφιάλτη. Και τώρα δυστυχώς τον ξαναζούμε. Γι αυτό και μετά το δεύτερο lockdown δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτή ακριβώς την αντίδραση», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για το εάν έχει μετανιώσει για κάτι που έγινε ή δεν έγινε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι “όλοι μας κάνουμε την αυτοκριτική μας καθημερινά. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω ίσως θα ήμουν πιο πιεστικός για τη Θεσσαλονίκη και θα έπαιρνα κάποια μέτρα νωρίτερα εκεί. Δεν είναι εύκολη η δουλειά των ειδικών και του κ. Τσιόδρα να έρχεται να μου κάνει ενημέρωση τρεις φορές την εβδομάδα και να κάνει προτάσεις. Και δεν είναι εύκολο για εμένα να αποφασίζω να πάμε σε ένα lockdown όταν ξέρω ότι υπάρχει οικονομικός πόνος και μεγάλη ανασφάλεια. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον κόσμο”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ