ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτή είναι η τιμή στην οποία αγόρασε η Ελλάδα τα “Romeo” – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ως επιτυχία του ΓΕΕΘΑ στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την προμήθεια των 4 ελικοπτέρων MH-60R για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) θεωρείται το συμβόλαιο υπογραφής της συμφωνίας, όπως το ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Αμερικής και δημοσιεύει σήμερα το enikos.gr.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το έγγραφο, το συμβόλαιο σύναψης αγοράς των τεσσάρων ελικοπτέρων ανέρχεται στα 180 εκατ. δολάρια συν 13 εκατ. δολάρια η αγορά εξοπλισμού τριών σόναρ.

Το συμβόλαιο αποτελεί την πλήρη επιβεβαίωση του enikos.gr, που με εκτενή δημοσιεύματα κατά το παρελθόν είχαμε αναλύσει την ούτως ή άλλως σημαντική επιτυχία της Ελλάδας να αγοράσει 4 υπερσύγχρονα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου στην τιμή των τριών.

Το Πολεμικό Ναυτικό ενισχύεται, αποκτώντας τέσσερα ολοκαίνουργια ελικόπτερα ΜΗ-60 RΟΜΕΟ μέσω διακρατικής συμφωνίας (G2G = Government to Government) Ελλάδας – ΗΠΑ, με τη διαδικασία των FMS (Foreign Military Sales). Τα τέσσερα ΜΗ-60 RΟΜΕΟ, που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά και παρωχημένης τεχνολογίας ελικόπτερα ΑΒ-212 του ΠΝ, αναμένεται να αυξήσουν αισθητά την αποτρεπτική ισχύ των ναυτικών μας δυνάμεων, καθώς είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα συστήματα ανθυποβρυχιακού, ηλεκτρονικού πολέμου και πολέμου επιφανείας. Σημειώνεται, ότι την τρέχουσα χρονική περίοδο, μεγάλες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Ινδία, επιλέγουν τα συγκεκριμένα ελικόπτερα για το Πολεμικό τους Ναυτικό.

Πάντως, απ’ ότι μαθαίνουμε σύντομα θα έρθουν κι άλλες εξοπλιστικές εκπλήξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ