Καιρίδης στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο με δική μας πρωτοβουλία

“Έχουμε μια διαρκή κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα των ελληνοτουρκικών” είπε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής διεθνών σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. “Έχουμε μια ευθυγράμμιση και των Κατεχομένων στην αδιάλλακτη γραμμή του Ερντογάν και μία περαιτέρω απόδειξη ότι στην Κύπρο δεν βάλλονται μόνο τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελληνοκυπρίων αλλά και των ίδιων Τουρκοκυπρίων, που είναι πλέον δέσμιοι των εποίκων που ήρθαν από την Τουρκία. Και βέβαια στα δικά μας, στο θαλάσσιο χώρο με την απειλή για γεωτρύπανο, με τον χάρτη επέκτασης των προκλήσεων που αποκτά και την Γαλάζια Πατρίδα πια για την έρευνα και διάσωση. Και φυσικά το Ορούτς Ρέις, το οποίο δεν ξέρω αν μπήκε ήδη στα 12 μίλια, εν πάσει περιπτώσει φλερτάρει με αυτή την ζώνη. Όλα αυτά είναι πολύ ανησυχητικά και βέβαια έχουμε την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης από την άλλη πλευρά, η οποία πλέον φεύγει από τις κυρώσεις και πάει ένα ή δύο βήματα πιο πέρα στην καταγγελία, διότι η έγκλιση για ενεργοποίηση των ρητρών της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, την επιστολή προς Πομπέο και την επιστολή προς Μπορέλ, μιλούν για κάτι πέρα από τις κυρώσεις. Εδώ ΗΠΑ και Ευρώπη τίθενται προ των ευθυνών τους και πρέπει να πάρουν θέση” πρόσθεσε.

“Ένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η παρούσα κρίση είναι ότι αφήνει περιθώριο σε πάρα πολλούς, να πουν πάρα πολλά και κάποιες φορές μη σοβαρά. Ως συνολικά πολιτικό σύστημα πρέπει να διαφυλάξουμε τη σοβαρότητά μας και να μην μπούμε σε μια διελκυστίνδα πλειοδοσιας, που εν τέλει εξυπηρετεί τον Ερντογάν. Ο Ερντογάν ξέρει ότι εδώ το πολιτικό παιχνίδι είναι ανοιχτό και ελεύθερο, ότι τα ΜΜΕ επίσης δεν είναι καθοδηγούμενα, αντίθετα με ότι γίνεται στη δική του χώρα, και κατά συνέπεια εύκολα μπορούμε να μπούμε σε έναν πολιτικό ανταγωνισμό” υπογράμμισε.

“Ο Ερντογάν επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο με δική μας πρωτοβουλία, ώστε να καταρρεύσει η διπλωματική προσπάθεια που γίνεται και οι συμμαχίες που χτίζονται και αποτελούν μέρος της εθνικής μας ισχύος” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ