Κοντοζαμάνης: Τι απάντησε στις καταγγελίες Ξάνθου για τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα – ΒΙΝΤΕΟ

«Η απόφαση η οποία έχει υπογραφεί είναι προς όφελος του Δημοσίου» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, απατώντας στις καταγγελίες του Ανδρέα Ξανθού.Ο τέως υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του, έκανε λόγο για «σκανδαλώδη» και «επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία» ρύθμιση των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η ρύθμιση επιτρέπει την αύξηση έως 40% των κλινών με το ίδιο προσωπικό, χαμηλώνοντας τις προδιαγραφές ασφαλείας και δημιουργώντας κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων που θα νοσηλευτούν σε αυτές.

Η απάντηση του υφυπουργού Υγείας:

«Σε ό,τι αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δεν κάναμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που είχαμε κάνει και στην αρχή της πανδημίας» τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης

Και συνέχισε: «Συνεργαζόμαστε με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να έχουμε στη διάθεσή μας κλίνες εντατικής θεραπείας, για να διαχειριστούμε περιστατικά που δεν είναι κορονοϊού και να κατευθυνθούν στις κλίνες του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε να διαχειρίζονται τα περιστατικά του κορονοϊού, αποκλειστικά και μόνο στις κλίνες του δημόσιου συστήματος Υγείας και των κρατικών Νοσοκομείων».

«Η απόφαση η οποία έχει υπογραφεί είναι η ίδια η οποία είχε υπογραφεί, είναι προς όφελος του Δημοσίου, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε περισσότερες κλίνες εντατικής θεραπείας και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κάνει εκπτώσεις σε ό,τι αφορά την ποιότητα των μονάδων αυτών και της λειτουργίας αυτών στον ιδιωτικό τομέα» κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ