Δίκη Χρυσής Αυγής: “Παρεξηγημένο πρόσωπο ο Κασιδιάρης” είπε ο συνήγορός του – Τα ελαφρυντικά που ζήτησε

Της Άννας Κανδύλη

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης ζήτησε από το δικαστήριο ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλιας Κασιδιάρης. «Ο κύριος Κασιδιάρης είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικά προβεβλημένο. Λοιδορήθηκε και προπηλακίστηκε όσο κανένας άλλος. Υπήρξε ένας ορυμαγδός κυνηγητού σε βάρος του, ένα κυνήγι μαγισσών» υποστήριξε ο δικηγόρος του τονίζοντας ότι οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για άλλες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο, το αποδεικνύουν.

Η Ελένη Ζαρούλια αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

«Αν η κυρία Ζαρούλια δεν ήταν σύζυγος του Νικ. Μιχαλολιάκου και δεν είχε κάνει τη μια ομιλία από την οποία κρίθηκε ένοχη, αν θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση» υποστήριξε ο συνήγορος της, καταλήγοντας ότι «είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου με τετοιο αξίωμα να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο Έλληνας βουλευτής είναι ένας ξεχωριστός μεταξύ των πολιτών».

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ