Μπουρνούς στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν ξέρει ότι η ΕΕ έχει αδυναμίες στο να πάρει μία σκληρή κοινή ευρωπαϊκή θέση

“Όλα αυτά είναι ενταγμένα σε μία αλυσίδα επιθετικών κινήσεων από πλευράς του κ. Ερντογάν, ο οποίος εδώ και καιρό με επιθετικές, προκλητικές κινήσεις επιδιώκει να επιβάλλει στο τραπέζι την τουρκική ατζέντα στο 100%. Δεν διστάζει δε, να κάνει και τέτοιου τύπου προκλήσεις, όπως το άνοιγμα του κλειστού τμήματος της παραλίας των Βαρωσίων, μόνο και μόνο για λόγους εκλογικής καταναλώσεως, αφού θέλει να σπρώξει ενόψει των παράνομων εκλογών στο ψευδοκράτος τον εκλεκτό του, υποψήφιο πρόεδρο, που τον επισκέφτηκε κιόλας” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο και αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, Γιάννης Μπουρνούς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όπως υπογράμμισε, “ο Ερντογάν ξέρει ότι η ΕΕ έχει αδυναμίες στο να πάρει μία σκληρή κοινή ευρωπαϊκή θέση, πιέζει τη Γερμανία – γιατί η Γερμανία μέχρι στιγμής φαίνεται να επιδεικνύει μία εξισορροπιστική θέση, αντί να επιδείξει ηγεσία για την αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών και κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περίπτωση των ελληνοτουρκικών και των κυπροτουρκικών διενέξεων. Και δυστυχώς έχουμε μία κυβέρνηση που δεν είναι αρκετά ενεργητική με αποτέλεσμα το τελευταίο ανακοινωθέν του ευρωπαϊκού συμβουλίου να είναι πίσω από το ανακοινωθέν του καλοκαιριού του 2019, πολύ πριν δηλαδή το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο, πολύ πριν τις προβοκατόρικες κινήσεις στα ανοικτά του Καστελλορίζου, πολύ πριν τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ”.

Συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι “σε αντίθεση με τη γαλλική προεδρία του κ. Μακρόν, που για τους δικούς του λόγους που έχουν να κάνουν με τη στρατιωτική του βιομηχανία, με τα ενεργειακά συμφέροντα κλπ ίσως και για πολιτικούς λόγους, έχει επιδείξει μια καθόλα “ευρωπαϊκή στάση” μιλώντας για ευρωπαϊκά σύνορα, ευρωπαϊκά κυριαρχικά δικαιώματα, από την άλλη πλευρά έχουμε μία δομική αδυναμία της Γερμανίας ως μεγαλύτερη δύναμη της ΕΕ να επιδείξει πιο σθεναρή στάση. Όπου βέβαια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί όταν εσύ ως άμεσα ενδιαφερόμενος δεν διεκδικείς στο πλαίσιο της Ένωσης τότε και οι άλλοι πατάνε στις αδυναμίες σου”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ