Στόλτενμπεργκ: Σημαντική η δημιουργία απευθείας γραμμής διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας

“Η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ” τόνισε κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ανέφερε πως “το ΝΑΤΟ δείχνει την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα αλλά και σε ό,τι αφορά τις ενέργειες για ειρήνη και αποκλιμάκωση”.

Όπως είπε “το ΝΑΤΟ αποτελεί ανεκτίμητη αξία για όλους” και πρόσθεσε ότι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό συζητήθηκε το θέμα της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε ακόμη εποικοδομητικές τις συζητήσεις που έγιναν στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο το ΝΑΤΟ και την εγκαθίδρυση μηχανισμού αποκλιμάκωσης «κάτι που σημαίνει δημιουργία απευθείας γραμμής διαλόγου 24 ώρες το 24ωρο για να διευκολύνουμε την αποκλιμάκωση» όπως είπε.

Επίσης συνεχάρη «τους συμμάχους μας γι’ αυτήν την προσπάθεια» και εκτίμησε ότι «ο μηχανισμός μπορεί να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί χώρος για διπλωματικές προσπάθειες» ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των συμμάχων με βάση το διεθνές δίκαιο. Ο κ. Στόλτενμπεργκ εξήρε τη συμβολή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στις επιχειρήσεις του, δήλωσε ευγνώμων για τη συνεισφορά της, και καλωσόρισε το γεγονός ότι η Ελλάδα δαπανά πάνω από 2% για αμυντικούς σκοπούς.

«Η Ελλάδα ήταν στην προμετωπίδα του αγώνα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης» είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ είναι αλληλέγγυο στη χώρα μας. Πρόσθεσε ότι υποστηρίζει τις ελληνικές και τουρκικές αρχές καθώς και την Frontex στη μάχη αυτή, και ευχαρίστησε τη χώρα μας «για όλες τις προσπάθειες». Είπε επίσης ότι όλο αυτό καταδεικνύει πως το ΝΑΤΟ βοηθά τις προσπάθειες των μελών του και εκτίμησε ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί «ανεκτίμητη αξία για όλους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ