Μέρκελ: Θέλει λύση fast track, αλλά σε βάθος χρόνου με την Τουρκία – Τι έχει διαμηνύσει ο Ερντογάν

Μία λύση σε βάθος χρόνου, φέρεται να επιδιώκει η Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, την ώρα που η αντιπολίτευση στη Γερμανία κατηγορεί την Γερμανίδα καγκελάριο ότι έχει γίνει όμηρος του Ερντογάν.

Από το Βερολίνο λένε «όχι» να κουκουλώσουμε τώρα τα προβλήματα και αργότερα να έχουμε νέες κρίσεις, δηλαδή νέες εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και στο προσφυγικό, όπως μεταδίδει το ΟΡΕΝ.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιδιώκουν να ξεκινήσει πρώτα ο διάλογος της Ελλάδας με την Τουρκία και στη συνέχεια να μπουν στο «τραπέζι» τα ζητήματα που ενδιαφέρουν την Άγκυρα και την ΕΕ, δηλαδή το προσφυγικό, η τελωνειακή ένωση και ενδεχομένως το ζήτημα της βίζα.

Δεν πρέπει να βλέπουμε τώρα την Τουρκία, ως «Τουρκία του Ερντογάν», καθώς ο Τούρκος πρόεδρος κάποια στιγμή θα φύγει, όμως η Τουρκία θα είναι πάντα εκεί, λένε στο Βερολίνο. Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, πάντως, η Άγκυρα φέρεται να έχει διαμηνύσει τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο ότι οι κυρώσεις θα σημαίνουν το τέλος της συμφωνίας για το προσφυγικό και νέες εντάσεις.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ