O Σαρλ Μισέλ άλλαξε την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής – Το προσχέδιο δεν έχει ακόμα παράγραφο για την Τουρκία

Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής δεν περιέχει ακόμα παράγραφο για την Τουρκία, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, οι 27 της ΕΕ αναμένεται να εγκρίνουν συμπεράσματα με τα οποία θα ζητούν περιοριστικά μέτρα «χωρίς καθυστέρηση» κατά της Λευκορωσίας, άμεση κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανεξάρτητη έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων κατά του Navalny, ενώ θα θέτουν το πλαίσιο των σχέσεων ΕΕ- Κίνας στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με προσχέδιο το οποίο περιήλθε στην κατοχή του ΚΥΠΕ. Ωστόσο, «το προσχέδιο δεν περιέχει ακόμα παράγραφο για την Τουρκία».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται Κύπριο διπλωμάτη, η Λευκωσία δεν πτοείται από τις πιέσεις που ασκούνται από τους Ευρωπαίους ηγέτες να δεχθεί τις κυρώσεις που θέλει να επιβάλει η ΕΕ στη Λευκορωσία, επιμένοντας ότι αυτές πρέπει να επιβληθούν μόνο εάν επιβληθούν κυρώσεις και στην Τουρκία.

«Φαντάζομαι πως θα υπάρξουν μακρές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Δεν αποκλείω να βγει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά προς το παρόν, δεν θα στοιχημάτιζα υπέρ μίας ευτυχούς κατάληξης», ανέφερε η πηγή.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πάντως, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η σειρά συζήτησης των θεμάτων στη Σύνοδο Κορυφής άλλαξε, Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ